Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen “Bilim Kahramanları Buluşuyor-FLL Hydrodinamics: Suyun Yolculuğu” Türkiye turnuvalarına Çiğli Güzeltepe Ortaokulu da katılıyor.

Projede görev alan 7. sınıfta okuyan 10 öğrenci, okul müdürü Gürbüz İlhan ile proje koordinatörü Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nihal Demir Çoban, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı ziyaret etti. Çiğli’deki okulların başarılarının kendilerini gururlandırdığını belirten Başkan Hasan Arslan, “Öğrenci ve öğretmenlerine başarılar diliyorum. Okullarımızın da bu tür projelerde başarılar elde etmesini önemsiyoruz. Belediye olarak sizlerin yanındayız ve gereken tüm desteği vereceğiz” diye konuştu.

“Robot yapıp kodlama yapıyorlar”

Okul müdürü Gürbüz İlhan da “Üç yıldır bu turnuvalara katılıyoruz. Önemli ödüller aldık bu süreçte. Robotik sınıfı bizim için çok değerli. Günümüzün eğitim sistemi içinde kendine önemli yer bulan kodlamayı önemsiyoruz. Bu sayede öğrencilerimizin gelişimlerine önemli katkı sağlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz meslek seçimlerini şimdiden belirleme şansına sahip. Bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz şimdi robot yapıp kodlama yapıyorlar. Programları öğreniyorlar. 4 Mart tarihinde yapılacak İzmir turnuvalarından yine önemli bir başarı ile dönmek istiyoruz” dedi.