İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan, yeni nesil bir üniversite hedeflediğini ifade ederek, ’’Amacımız ülkemize faydalı genç beyinler yetiştirmek. Bu konuda önemli mesafeler aldığımızı düşünüyorum’’ dedi.

İKÇÜ’de 20 Kasım’da yapılacak rektörlük seçimleri yaklaşırken, Rektör Prof.Dr. Galip Akhan İHA İzmir Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Beraberinde Rektörlük Özel Kalem Müdürü Remzi Sarıkaya ile birlikte İHA İzmir Bölge Müdürü Özcan Aydın’ı ziyaret eden Rektör Akhan, bu göreve yeni atanan Aydın’ı tebrik ederken, üniversitesinin çalışmalarını aktardı. Ziyarette İHA İzmir Bölge Haberler Redaktörü Kazım Erkmen de hazır bulundu.

İKÇÜ’nün kurucu rektörü Prof.Dr.Akhan, 14 Temmuz 2010’da bir gurup akademisyenle kuruluşunu gerçekleştirdikleri üniversitesinin geride kalan 4 yılda büyük mesafe katettiğini, ancak daha yapılacak çok şey olduğunu ifade etti. İKÇÜ’nün İzmir’in dördüncü devlet üniversitesi olarak tıpkı bir çocuk gibi eline doğduğunu, hatta doğumunu bizzat kendisinin yaptırdığını kaydeden Akhan, ’’İnsan eline doğan bebeği özenle yetiştirmek ister. Ben de yıllarca sağlık sektöründe ülkeme hizmet ettikten sonra tevdi edilen görevi bu kez akademik alanda severek ve fedakarlık ederek sürdürmeye çalışıyorum. İKÇÜ bugün altyapısı, akademik kadrosu, öğrenci zenginliği ve nihayet Türk üniversite hayatına yaptığı katkılar bakımından hiç de yabana atılmayacak bir başarıya imza atmıştır. Bunda benim olduğum kadar akademisyen arkadaşlarımın katkısı çok ama çok büyüktür. Biz çıktığımız bu yolda emin adımlarla yürümek ve Türkiyemize vicdanı hür ve irfanı hür nesiller, bilim insanları kazandırırken, bilimi rehber edinerek halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Çalışmak bizden takdir ise bize bu görevi tevdi edenlerle, milletimiz ve yüce Allah’tandır’’ dedi.

Rektör Akhan, kendisi ile birlikte rektörlük yarışına giren akademisyen arkadaşlarına da başarı dilerken, seçimlerin demokratik ortamda geçmesi dileğinde de bulundu.

AKHAN’A İHA’YI ANLATTI

İHA İzmir Bölge Müdürü Gazeteci Özcan Aydın da Rektör Akhan’a İHA’nın çalışmalarını anlattı. Türkiye’nin ilk özel haber ajansı olarak kurulduğu 1993 yılından buyana geçen 19 yılda dünyada ve Türkiye’de çok önemli başarılara imza atan İHA’nın İzmir ve Ege’de de milletin sesi olduğunu kaydeden Aydın, ’’Gazete, radyo, Tv, internet portalları başta olmak üzere 1700 aboneye, profesyonel kadrolarımız ve en gelişmiş teknik altyapımızla görüntülü, fotoğraflı ve yazılı habercilik hizmeti veriyoruz. Abonelerimiz arasında kurum ve kuruluşlar da önemli yer tutuyor. Onların sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyuran bir kurum olarak önemli bir görevi yerine getirdiğimize inanıyoruz’’ diye konuştu.