Sektörün Küresel Fuar Endüstirisi Birliği (UFI) onaylı tek fuarı “IF Wedding Fashion İzmir”, moda dünyasını 4-7 Şubat 2015 tarihlerinde dokuzuncu kez İzmir Fuarı’nda bir araya getirecek.

Profesyonel ziyaretçiye hitap eden fuarda, bu yıl altıncı kez Gelinlik Tasarım Yarışması gerçekleştirilecek. Gelinlik Tasarım Yarışması ile yetenekli ve genç tasarımcıların sektörle buluşturulması, uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmak, teşvik etmek ve sektörün rekabet gücünün arttırılması hedefleniyor.

Gelinlik Tasarım Yarışması, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliğinde gerçekleştiriliyor. Teması “İpek Yolu” olan 6’ncı Gelinlik Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Projeler en geç, 08 Aralık 2014 tarihi, saat 17.00’a kadar elden, posta veya kargoyla İZFAŞ’a teslim edilebilecek. Yarışmanın yarı final elemesi 2 Şubat 2015 tarihinde yapılacak. Finale kalan tüm gelinlikler, 4 Şubat 2015 tarihinde IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı açılış töreninde düzenlenecek defile ile sunulacak ve fuar süresince sergi alanında sergilenecek. Ulusal ölçekte altıncı kez organize edilen Gelinlik Tasarım Yarışması, genç yeteneklerin sektörle buluşmasına aracı olarak önemli bir misyonu bu yıl da yerine getiriyor.

IF Wedding Fashion İzmir kapsamında düzenlenecek modacı ve firma defileleri ile İzmir’e bir moda haftası yaşatması planlanıyor. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak organize edilen fuarda, gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarları sergileniyor.