İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, Kasım ayında düzenlenen 3. İstihdam Zirvesi’ne verilen katkılardan dolayı İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’ya teşekkür plaketi veren Kadri Kabak, İzmir Birliği ile işbirliği içinde çalıştıklarını dile getirdi.

Kasım ayında düzenlenen zirvenin her safhasında İzmir Birliği’ni yanlarında gördüklerini hatırlatan Kabak, ‘Zirvemize önemli katılım oldu, güzel dönüşler aldık. Bu yıl 3. Zirveyi düzenledik. Önceki zirvelerde olduğu gibi İzmir Birliği bu yıl da en büyük destekçilerimizden biri oldu. Bundan sonra da yakın ilişkiler içinde bulunduğumuz İzmir Birliği ile ortak çalışmalarımızı sürdürmek arzusundayız.’ diye konuştu.

3.İstihdam Zirvesi’nin başarılı geçtiğini belirten İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘Zirve beklentilerin çoğunu karşıladı. İşsizlik büyük bir sorun ama sadece bizim değil, tüm dünyanın sorunu. Türkiye’de işsizlik kadar önemli bir diğer sorun ‘Mesleksizlik’. İşsizlik rakamlarında ciddi gerileme görülmezken, işverenlerin de kalifiye eleman sıkıntısından yakındığını görüyoruz. Bu noktada mesleki eğitimin önemi ortaya çıkıyor. Piyasanın ihtiyaç duyduğu sektörlerde mesleki eğitime ağırlık verilmeli, üyelerimizin ve reel sektördeki işletmelerin aradığı nitelikli eleman ihtiyacı karşılanmalıdır.

Bir toplumda işsizlik azalır, üretim artarsa o toplumda mutluluk ve huzur da artacaktır. Dolayısıyla işsizlikle mücadele herkesin katkı koyması gereken bir konudur. İstihdam Zirvesi de başarıyla bu amaca hizmet etmiştir. İzmir Birliği de gençlerin geleceklerini planlaması, yönlendirilmesi ve bilgilendirilmesi açısından öne çıkan zirveye katkı vermekten mutluluk duymuştur’ şeklinde konuştu.