Sağlık Bakanlığı’nın, 2014’ü, Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı olarak belirlemesinin ardından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü personeli, bu projeye destek vermek için İzmir Sağlık Müdürlüğü Bisiklet Grubu (İSM-BİS) adıyla bir topluluk oluşturdu.

İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz müdürlüğün bahçesinde düzenlenen törende sağlıklı, hareketli yaşamı hedef olarak belirlediklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı olarak belirlediğini hatırlatan Türkyılmaz, çalışmalar kapsamında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Bisiklet aracılığıyla insanları sağlıklı yaşama ve harekete teşvik ettiklerini söyleyen Türkyılmaz, İzmir Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Şubesi tarafından ilk etapta İSM-BİS grubunun oluşturulduğunu ve bisikletli misafirler için bisikletli park yeri hazırlandığını kaydetti.

İzmir Sağlık Müdürlüğü’nün vatandaşları önce yürümeye daha sonra pedal çevirmeye davet ettiğini vurgulayan Türkyılmaz, "Sağlıklı ve hareketli olmayı istiyoruz. Bisikletli grubumuzun çok iyi işler yapmasını umut ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından İSM-BİS grubu, bisikletlerine binerek Konak meydanına gitti.