İzmir’de kapılarını 7.kez açan Travel Turkey Turizm Fuar&Konferansı’nda özlenen bir tablo yaşandı. Resmi açılışı yaptıktan sonra katılımcıların standlarını birlikte gezen İzmir Valisi Mustafa Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın Onur Konuğu il olan Adıyaman standında kurulan sofrada AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın da bulunduğu bir ortamda yanyana oturarak ikram edilen çiğ köftelerden yiyip sohbet ettiler. Kentin biri atanmış, diğeri seçilmiş iki üst düzey yöneticisinin kameralar önünde verdiği bu poz, görenlere; ’’İşte İzmir’de özlenen tablo bu’’ dedirtti.

Bilindiği gibi, İzmir İl Özel İdaresi’nin yasa gereği kapanmasının ardından, aralarında Balçova Termal Tesisleri gibi kentin yıldız işletmelerinin de bulunduğu özel idare mallarının devri konusunda sıkıntı yaşanmış, Aziz Kocaoğlu malların tıpkı personelinin olduğu gibi Büyükşehir’e devredilmesini isterken, Valilikçe oluşturulan komisyon malları Maliye İdaresi, Diyanet gibi kurumlarda kalmasını kararlaştırmıştı. Bu kararlar üzerine Aziz Kocaoğlu mahkemeye gideceklerini açıklamasına rağmen sonradan ani bir şekilde, herhangibir açıklama yapmadan bu kararından vazgeçmişti.

Bu gelişmelerin yaşanmasının ardından ikilinin Travel Turkey’deki bu samimi görüntüleri yüreklere su serpti. İHA’ya konuşan Vali Mustafa Toprak, ’’Türkiye’nin 3.büyük kentinin valisi ile büyükşehir belediye başkanının iddia edildiği üzere kavgalı olmaları asla düşünülemez. Bizler yasalar neyi emrediyorsa onu yapıyoruz. Sayın Kocaoğlu da yöneticiliğinin yanısıra siyasi bir kişiliği vardır. O da gereğini yapmaktadır. İzmirliler, medyadan yansıyan algı oluşturma çabalarına aldanmasın. Bizler İzmir’in en iyi şekilde yönetilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.