İZMİR(İHA)-Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde İYTE ev sahipliğinde düzenlenen bir törenle Sabancı Kültür Merkezi Hasan Tahsin Salonu’nda anıldı.

10 Kasım Ataürk’ü anma törenine, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Mustafa Moroğlu, YÖK Kurul Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Gediz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Güneş, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları ve odaların temsilcileri katıldı.

Ulu Önder Atatürk’ü anmak için her sene bir üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen ve bu yıl İYTE rafından hazırlanan anma töreni İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden’in açılış konuşmasıyla başladı.

Törende konuşan İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Atatürk’ün hiç eksilmeyen sevgi ve saygıyla anıldığını belirterek, "Bilgi ve teknoloji üretme iddiasında olan bir üniversitenin rektörü olarak hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir diyen büyük önderimizin bilim ve teknoloji önündeki engelleri aşmak için gösterdiği gayretin nedenlerinin altını çizmek istiyorum” diye konuştu. Bilgi ve teknoloji üreterek Atatürk’ün aziz hatırasına sahip çıkılabileceğini vurgulayan Güden “Medeniyet ateşini tekrar yakacağımıza ve bu ateşi insanlığı yakmak için değil aydınlığa kavuşturmak için tüm insanlığın hizmetine sunacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Anma Töreni’nde "Dünya Liderlerinin Atatürk Hakkındaki Sözleri” isimli bir belgesel gösterimi yapıldı. Maltepe Askeri Lisesi’nden Yüzbaşı Sezgin Kaya, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Askeri Kişiliği” adlı bir sunum gerçekleştirdi. YÖK Kurul Üyesi olan ve aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, "Cumhuriyetten Günümüze Üniversiteler” konulu bir konferans verdi.

Konuşmaların ardından İzmir Devlet Opera ve Balesi bir müzik dinletisi sundu. Fuaye Salonunda açılan Atatürk Sergisinin ardından tören sona erdi.