Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği 2. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarını TSE İSO EN 9001-2008 Kalite Belgesi ile taçlandırdı. Kasım 2012 yılında kurulan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği, 2. Kuruluş yıldönümünü hazırladığı törenle kutladı. Kurulduğu günden bu yana özveriyle çalışmalarına devam eden Genel Sekreterlik aynı zamanda 2 yıl gibi kısa bir sürede TSE İSO EN 9001-2008 Kalite Belgesi almaya hak kazanmanın onurunu yaşıyor.

2. Kuruluş Yıldönümünün TSE İSO EN 9001-2008 Kalite Belgesi kutlamalarıyla birleştirildiği tören, Genel Sekreterliğin tarihi ortamında Sayın Vali Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Sayın Celal Ulusoy, TSE ISO Ege Bölge Koordinatörü ve İzmir Belgelendirme Müdürü Ömer Eyüpoğlu, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Fatma Alpay, İzmir Güney KHB Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Dr. Eşref Okunakol, İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Prof Dr. Osman Nuri Dilek, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Kırlangıç, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Mustafa Kurtuluş, Mali Hizmetler Başkanı Abdullah Körükçü, hastane yöneticileri ve çalışanların katılımıyla kutlama havasında gerçekleşti.

İlk olarak konuşmasını yapan TSE ISO Ege Bölge Koordinatörü ve İzmir Belgelendirme Müdürü Ömer Eyüpoğlu, kalite belgesini hak etmenin önemine değindi. Kurumun iki yıl gibi kısa bir sürede kalite belgesini hak kazanmasından dolayı tebriklerini bildiren Sayın Eyüpoğlu Genel Sekreterliğin TSE İSO EN 9001-2008 Kalite Belge törenini 2. Kuruluş yıldönümü kutlamalarıyla birleştirmesinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek “Üç başkan ve bir genel sekreter olarak dört kişiyle başladığımız bu yolda, iki yılda yaklaşık 7500 personel, 3500 sözleşmeli ve 140 kişilik birlik kadrosu ile milletimize hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. 2. Kuruluş yıldönümümüzü TSE İSO EN 9001-2008 Kalite Belgesi ile taçlandırdık. Bu aşamaya gelmede katkısı olan tüm çalışma arkadaşlarıma, hastane yöneticileri, başhekimlerimize ve kuruluşumuzdan itibaren emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca bu belgenin verilmesi aşamasında eğitim ve katkıları nedeniyle Sayın TSE ISO Ege Bölge Koordinatörü ve İzmir Belgelendirme Müdürü Ömer Bey’e ve TSE yetkililerine teşekkürlerimi sunarım. Kurumumuza hayırlı olsun” dedi.

Son olarak konuşan Sayın Vali Mustafa Toprak, “Kalite belgesi almak başka bir kurum tarafından dışarıdan bir gözle değerlendirilmektir ve önemlidir. Ama asıl olan halkın gözünde değerlendirilmek, memnuniyetini ve kaliteli sağlık hizmetini sağlamaktır. Bu memnuniyete katkısı olan tüm çalışanlara ve sağlık personeline teşekkür ederim. Kuruluşunun 2. Yıldönümünde kalite belgesini hak eden İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’nin bu tarihi binada gerçekleşen kutlamada bulunmamın bir anlamı olduğunu düşünüyorum” dedi. İnsanlarla birlikte mekanların da önemine değinen Sayın Valimiz binamızın bulunduğu tarihi dokunun önemini vurgularken, binanın restorasyonunun ve Sağlık Müzesi’nin çok yerinde projeler olduğunu belirtti. İl Sağlık Müzesi oluşturarak geçmişte yaşananların geleceğe taşımanın önemine değinen Sayın Vali Mustafa Toprak tarih, kültür ve turizm açısından ülkemize ve ilimize yakışır bir sağlık müzesi kurmanın gerekliliğini işaret etti. “İzmir bir sağlık şehridir ve uluslararası bir sağlık şehri olabilecek alt yapıya sahiptir.” dedi.

Genel Sekreterlik tarafından hazırlanan Kasım 2012’den bu yana yapılan projelerin ve hoş enstantanelerin bulunduğu sunumun ve TSE İSO EN 9001-2008 Kalite Belgesi takdim töreninin ardından yapılan kokteyl ile kutlama töreni son buldu. Tören sonrasında Genel Sekreterliğin tarihi binasını Genel Sekreter Prof. Dr. Osman Nuri Dilek eşliğinde gezen Sayın Vali Mustafa Toprak binamızın Sağlık Müzesi olma yolundaki çalışmalara katkılarda bulunacağını belirtti.