İzmir’in iki yakasında yapımı devam eden tramvay çalışmalarını denetleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir’i ulaşımda hak ettiği konforla buluşturacağız" diyerek çalışmaların son hızla devam ettiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin iki yakasında yapımı süren tramvay hattının 8 kilometrelik bölümünü yürüyerek denetledi. Büyükşehir Belediyesinin ilgili bürokratlarıyla birlikte Ataşehir’deki ilk istasyondan tramvayla yola çıkan Başkan Kocaoğlu, Bostanlı’dan itibaren Alabey’e kadar olan bölümü yürüyerek inceledi. Son aşamaya gelinen Bostanlı Köprüsündeki çalışma hakkında bilgi alan Başkan Aziz Kocaoğlu, yol boyunca vatandaşlarla da sohbet etti. 450 milyon liralık dev projede çalışmaların planlandığı şekilde ilerlediğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Nisan ayından itibaren Karşıyakalılar tramvayla yolculuk yapmaya başlayacak. Tramvay, toplu ulaşıma konfor, trafiğe de rahatlık getirecek. Geçtiği güzergaha görsel güzellik katacak, Karşıyaka’nın marka değerini artıracak” diye konuştu.

Konak hattında yüksek tempo

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka hattında yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından, Konak Tramvayı güzergahına geçti. Meles Köprüsünden itibaren Lozan Meydanına kadar da 3 kilometrelik bölümde yürüyen Başkan Kocaoğlu, toplam 22 kilometre uzunluğundaki hattın 8 kilometresini yaya olarak gezdi. Konak Tramvayında da Şair Eşref Bulvarı gibi trafiğin yoğun olduğu zorlu bir bölümü mümkün olduğu kadar az sıkıntıyla aşmayı hedeflediklerini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Burada yaklaşık 500 metrelik bölümü kapsayan birinci etabı tamamladık. Bu kısmı asfaltlayarak trafiğe açtıktan sonra hemen ikinci etaba başlıyoruz. Karşıyaka Tramvayının ardından, hızlı bir şekilde çalışmaları bitirip bu yıl içinde Konak Tramvayını da hizmete alacağız” dedi.