İzmirli odalar İzmir’i daha iyi tanıtmak için platform kuruyor. Geçtiğimiz hafta Foça’da yapılan İzmir Odaları yönetim kurulları ortak toplantısında Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu’dan turizm platformu kurma önerisi geldi.

Menemen Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen İzmir Odaları yönetim kurulları ortak toplantısına İzmir’de bulunan oda ve borsaların yönetim kurulları katıldı. Görüşülecek konularda ilk sırada yer alan Selçuk Ticaret Odası’nın platform önerisine ilişkin söz alan STO Başkanı Koray Yolcu İzmir turizminin tanıtım ve pazarlamasında eksiklikler olduğunu belirterek güç birliği yapılması gerektiğini vurguladı. Türkiye turizmine ilişkin bazı istatistikler veren Yolcu “Ülkemize gelen yabancılar sırasıyla; Antalya, İstanbul, Muğla, İzmir ve Aydın’ı tercih etmekte, diğer iller daha sonra gelmektedir. Alınacak bir takım önlemler ile İzmir’in 4. tercih edilen il değil de daha önce tercih edilen bir il konumuna getirilmesi mümkündür” dedi.

STO Başkanı Yolcu, Selçuk Ticaret Odası olarak yurt içi ve yurt dışındaki uluslararası fuar ve kongreleri takip ettiklerini söyleyerek bazı gözlemlerini de paylaştı. Yolcu şöyle devam etti: “Uluslararası mecralarda daha kuvvetli, daha organize ve koordineli bir biçimde yer almanın bizim elimizi uluslararası pazarlarda güçlendireceğine ve rekabet gücümüzü artıracağına inanıyorum. Bu yüzden bütün ilçe oda ve borsalarımızın temsilcilerinin yer alacağı İzmir Odaları ve Borsaları Turizm Tanıtma Platformu kurulmasını öneriyoruz. Bu platform tanıtım stratejimiz doğrultusunda planlı bir biçimde gidilecek fuarları belirlemeli ve organize bir şekilde hazırlık yapmalıdır.”

Foça’da yapılan toplantıda Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu’nun turizm platformu kurma önerisi oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. İzmir Ticaret Odası tarafından sekreteryası yürütülecek platformun çalışma planı ve yol haritası önümüzdeki günlerde tespit edilecek.