Japonca eğitimi, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Görsel İletişim Tasarım Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Zeynep Acarlı’ya Japonca konuşma yarışmasında ikincilik getirdi. Acarlı, İEÜ’de ikinci yabancı dil eğitimini aldığı Japonca ile ’Penceremden Japonya: Japonya Tanıtım ve Japonca Konuşma Yarışması’nda “Hanafuda:Japonya Geleneksel Kart Oyunu” başlıklı sunumla, Japonların doğa sevgisini anlatarak ikinci oldu.

Japonya İzmir Kültürler Arası Dostluk Derneği (JİKAD) tarafından Japonya Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla Japonca öğrenenler arasında gerçekleştirilen yarışmadan ödülle dönen Acarlı, “Japon kültürüne ve onlarına yaşam tarzına ilgi duyuyorum. Japonların kültürü, disiplinli yapıları, yaşam tarzları beni çok etkiledi. Çeşitli kurslara katıldım. Ancak öğrencisi olduğum İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ikinci yabancı dil eğitimi olarak Japoncanın verilmesi benim için fırsat oldu. Aldığım eğitim özel ilgimle birleşti” dedi.

Japon kültürünün mistik bir yapısı olduğunu ve bunun kendisini etkilediğini kaydeden Acarlı, etkinlikte yarışmacıların kendi belirledikleri bir konuyu anlattığını ifade etti. Acarlı, “Japonların geleneksel kart oyunu Hanafuda, diğer oyunlardan farklı. Güç gösteri yok. İskambil kâğıtlarında doğa ve kuş görselleri var. Konuşmamda doğa ve kuş görselleri üzerinden yola çıkarak Japonların güç göstergesi yerine doğa sevgisini anlattım. Bir sonraki hedefim de Japonya gitmek” diye konuştu.