Selçuk Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan Kadın Danışma Merkezi ve Selçuk Kadın Akademisi düzenlenecek törenle kapılarını açıyor.

Selçuk garaj üzerinde 10 Aralık Çarşamba günü saat 14.30’da Başkan Zeynel Bakıcı tarafından açılacak olan Kadın Danışma Merkezi ve Selçuk Kadın Akademisi’nde kadın, çocuk ve aileye yönelik psikolojik danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, hukuksal danışmanlık hizmeti de verilecek. Ayrıca meslek kursları, beceri kursları, sanatsal kurslar, kadın sağlığı eğitimi, kadın hakları eğitimi ile aile ve çocuk eğitimlerinin verileceği merkezde, bu kurslarla kadınların üretici konumuna geçmesi sağlanacak.

“KADINLAR ÜRETİYOR, ÜRETTİKÇE GÜÇLENİYOR”

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kadın Danışma Merkezi’nde üretilen el emeklerinin, yakın zamanda açılacak olan ’Selçuk Kadın Emeği Pazarı’nda değerlendirileceğini söyledi. “Kadınlar üretiyor, ürettikçe güçleniyor” sloganıyla yola çıkılan kadın emeği pazarı ile kadınlara istihdam ve gelir sağlanacağını kaydeden Başkan Bakıcı, “Belediyemiz, kadın politikaları oluşturmak amacıyla, yerel yönetim hizmetlerinden faydalanmak isteyen tüm kadınları merkezimize bekliyoruz. Kadınlarımız, kendilerine hizmet edecek bu merkezde aradığı her şeyi bulacak. Kadınlarımız hem merkezimizden danışmanlık hizmeti alabilecek hem de kendilerini geliştirmeye yönelik her türlü faaliyete katılabilecekler. Belediyemiz bu tür sosyal ve kadınlara yönelik projeleri geliştirmek için çalışıyor. Bu çalışmaların devamı gelecek” diye konuştu.

Başkan Bakıcı, açılış törenine Selçuk ve İzmirli tüm hemşehrilerini beklediğini söyledi.

KADINI İLGİLENDİREN HER KONU VAR

Selçuk’ta yaşayan her sosyal kesimden kadının bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, desteklenmesi, güçlendirilmesine hizmet eden ve bu amaçla; kadınları ilgilendiren tüm konularda (fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik şiddete uğrama ve uğrama riski durumunda, kadın, çocuk ve aileye yönelik sorunların yaşanması halinde), Kadın Danışma Merkezi’nin verdiği hizmetlere ihtiyaç duyan tüm kadınların şahsen veya telefonla başvurmaları ile ücretsiz olarak hukuksal bilgilendirme ve psikolojik danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir birim olarak hizmet verecek.