Selçuk Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Akademisi törenle hizmete açıldı. Kadına dair her türlü faaliyetin yürütebileceği Kadın Danışma Merkezi’ni Selçuklu kadınlar ile birlikte açan Başkan Bakıcı, kadınlara yönelik birçok sosyal sorumluluk projelerinin zaman içerisinde gerçekleşeceğini kaydetti.

Bir süredir yapımı devam eden Kadın Danışma Merkezi, oldukça geniş bir katılımla hizmete açıldı. Açılış törenine başta Selçuklu kadınlar başta olmak üzere; Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, eşi Ayşen Bakıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan ve kadının yaşamdaki her türlü faaliyetlerini Kadın Danışma Merkezinin takip edeceğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, kadın danışma merkezinde ekonomik, sosyal, sağlık ve hukuksal konularda faaliyetlerin yürütüleceğini kaydetti. İhtiyaç duyulan her noktada kadın danışma merkezinin görevlerinin kadınların yanında olacağını belirten Başkan Bakıcı; “Kadın toplumda ya da aile içinde bir sıkıntı yaşadığı zaman ya da hayatına pozitif bir ivme kazandırmak istediği zaman Kadın Danışma Merkezine gelerek, bu merkezin hizmetlerinden faydalanabilecek” dedi.

Kadın Danışma Merkezi’nde aynı zamanda istihdam oluşturacak çalışmaların da yapılacağını hatırlatan Başkan Bakıcı; “Burada kadınlarımızın yapacakları ürünler değerlendirilecek. El emeği göz nuru olan el işleri değerlendirilecek. Yani kadınlarımız kendi ürünlerini kadın emeği pazarlarında da satışa sunarak ekonomik kazanç elde edebilecekler. Böylece kadınımızın hem sosyal, hem ekonomik, hem de kültürel alanındaki faaliyetlerini hızlandırmış olacağız. Kadınımızın kendi ayakları üzerinde daha fazla durmasını, daha güçlü olmasını sağlayacağız. Çünkü onlar bunu hak ediyorlar.” şeklinde konuştu.

Kadın Danışma Merkezinin çok çeşitli ve çok kapsamlı bir merkez olacağını, bunun yanında Kadın Akademisi’nin de yer alacağını kaydeden Başkan Bakıcı; “Kadın Akademisi de merkezimizin eğitim yönünü oluşturacak ve kadınlarımızın çok daha farklı alanlarda eğitim almasını sağlayacak. Kadın Akademisi’nde böylece kadınların alanlarını, görüş mesafelerini artırmış olacağız. Bu merkeze ne tür katkı gerekiyorsa biz bu katkıyı koyup bunun çok daha sağlıklı bir şekilde işlevsel olmasını, yerine getirilmesi için bir gayret içerisinde olacağız” diye konuştu.

Kadınlara yönelik çeşitli sosyal sorumluluk projelerin olduğundan bahseden ve bunlardan birkaç örnek veren Başkan Bakıcı; “Bizim çok üzerinde durduğumuz, önemsediğimiz üçüncü yaş misafirhanesi projemiz var. Yine kadınlarımıza yönelik olarak her mahallede kreş projemiz var. Yine kreşlerimizde annelerin üzerindeki yükün alınmasıyla birlikte çocuklarımıza büyük bir destek olacağız. Bu ve buna benzer projelerimizle yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Kadın Danışma Merkezi’ne öncelikle daha uç mahallelerde yaşayan, daha çok eve bağımlı olan kadınları ön planda tutarak başladıkları bilgisini veren Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel; “Bu projemiz kadınlarımıza hem eğitimsel hem hukuksal, hem sosyal, hem de psikolojik yönden destek sağlamak için oluşturuldu. Burada somut olarak yapacağımız eğitimlerde sertifikasyon modellerini geliştirerek toplum sağlıyla birlikte yapacağımız projelerimizle devam edeceğiz. Buna bağlı olarak gebe kadınların gebelik sürecinde eğitimlerini burada verebiliriz, emzirme eğitimlerini verebiliriz. Psikolojik yönünden psikoloğumuzun desteği ile avukatımız aracılığıyla da hukuksal alandaki sorunları, yani kadınlarımıza yönelik her türlü problemin çözümünde elimizden gelen desteği hem belediye olarak, hem çalışanlarımız olarak, vereceğimiz destekle güzel bir iş çıkaracağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Kadın Danışma Merkezinin açılış kurdelesini Selçuklu kadınlar ile birlikte kesti.