Konak Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantılarının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş, başkanlığında gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekildi.

CHP’li Hale Elden ve AK Partili Nurdan Metin’in önerisiyle erkek meclis üyeleri yakalarına mor kurdele, kadın üyeler de mor fularlar takarak meclise girdi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne vurgu yapılan eyleme Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da destek verdi. Boynuna taktığı mor fuları ile kürsüdeki yerini alan Başkan Pekdaş, meclis üyelerine duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederek, "Kadına yönelik şiddeti reddettiğimizi söylemek ve bu uluslararası güne Konak Belediye Meclisi’nden bir destek vermek açısından biz bugün mor fularlarımız ve kurdelelerimizle buradayız. Kadına yönelik şiddet, maalesef hem Türkiye’nin hem dünyanın en önemli sorunlarından biri. Kadının hem toplumsal yaşam da hem de hayatın her alanında bağımsız kimlik olarak var olmasını sağlamakla dünya ancak kalkınabilecek, savaşları önleyecek ve gelecek neslin başarılı olmasını sağlayabilecek. Dolayısıyla bizim kadına yönelik şiddete karşı birlikte mücadele etme görevimiz var. Bu bir sosyal politika olarak yerel yönetimin görevi olmakla beraber duyarlılıkları artırmak ve farkındalık geliştirmek durumundayız" diye konuştu.

MOLOTOFLU SALDIRI KINANDI

Mecliste Selanik Büyükelçiliği’ne yapılan molotoflu saldırı da kınandı. 10 Kasım’da Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi ziyaretleri sırasında Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin’in kendilerini misafir ettiğini hatırlatan Başkan Pekdaş, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ve tüm dünyanın saygı duyduğu bir liderdir. Öncelikle Başkonsolosumuza geçmiş olsun diyorum. Selanik belediye başkanı o sokağı caddeyi yeniden düzenliyor. Bize oraya gittiğimizde bir dosya sunmuştu. Atatürk’ün doğduğu evi ve sokağı yeniliyorlar. Bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk adını vereceklerini iletmişlerdi. Dünyanın her yerinde bu tür saygısızlar maalesef oluyor. Bizim hepimizin bunlardan ders çıkarması gerekir. Selanik Başkonsolosumuza tekrar geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.