Karşıyaka Stadı’nın, mevcut yerine yapılması konusunda yetkililerle görüşmek üzere Ankara’ya çıkarma yapan “Karşıyaka Heyeti”, AK Parti İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ ile birlikte önce Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz’ı daha sonrasında ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaret etti.

Eski Kulüp Başkanlarından Cenk Karace, Kulüp denetçisi Halil Zeki Osma, projeyi geliştiren eski asbaşkanlardan Ali Erten, eski yöneticilerden Hakan Düzdemir, Cengiz Bakır, Cüneyt Başak, Eski tribün liderlerinden Hakan Ortabaş, KSK kongre üyelerinden Dilek Löker, Dinçer Kale ve Mithat Kanarya ve birçok sivil toplum örgütünü temsilen Karşıyaka Birliği başkanı Mehmet Yıldırım’dan oluşan “Karşıyaka Heyeti” Karşıyakalıların stadın mevcut yerine yapılmasını istediklerini ve bu projenin Karşıyaka kulübünün geleceği için çok önemli olduğunu ifade ettiler. Karşıyaka heyeti görüşme sonunda, stadın mevcut yerine yapılması için toplanan 15 bin imzayı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz’a sundu.

Karşıyaka Heyeti yapmış olduğu ziyaretin amacını “Karşıyaka Spor Kulübümüzün kendine ait bir stadı olması, kulübün ve ona gönül verenlerin 100 yıllık hayalidir. Aynı zamanda ekonomik özgürlüğünü elde etmesi demektir, her sezon başkalarına el açmaktan kurtulması demektir. Bu nedenle bu stat projesi, yalnızca maç yapılacak bir alan değil, kulübe büyük ekonomik kaynak sağlayacak bir proje olarak geliştirildi. Karşıyaka Spor Kulübümüz için yapılan bu yatırıma, Türkiye’de ilk kez stat dışında gelir getirici sosyal alanlar eklendi. Aynı zamanda 103 yıllık tarihini sergileyeceği bir müzeye kavuşmuş olacak. Zira Karşıyaka tarihi demek, aynı zamanda İzmir tarihi demektir. Tarih, ancak yaşandığı yerde ayağa kaldırılırsa bir anlam ifade eder. Bu nedenle bu stat, 90 yıldır olduğu yerinde ayağa kalkacak ve Karşıyaka’nın simge yapılarından biri olacak.” şeklinde açıkladı.

Karşıyaka Heyetinin Ankara ziyaretine eşlik eden İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, Karşıyakalıların hak ettiği stada kavuşabilmeleri noktasında uzunca bir zamandır çalıştıklarını ancak yerel yönetimlerin açtıkları davalardan dolayı zaman kaybettiklerini belirtti. Hamza Dağ; ’’zmirli yerel yöneticiler, biz nasılsa istediğimiz oyu alıyoruz, Karşıyakalıların ne düşündüğünün bizim için bir önemi yok, biz kendi bildiğimizi okumaya devam ederiz şeklinde bir tutum sergiliyorlar. Bu sorumsuzca ve bencilce tutum İzmir’e zaman kaybettiriyor. Yapılacak olan stadın yeri noktasında Karşıyakalılar ve bakanlık hem fikir. Yapılacak olan bu stat Butik Stat olma özelliği ile de ayrı bir öneme sahip. Bu stat, Karşıyaka spor kulübünün sadece stat sorununu çözmekle kalmayacak, aynı zamanda kulübe önemli bir ekonomik gelir de sağlayacak. Yerel yöneticilerin ortaya koydukları yeni öneriler tamamıyla siyasi hesaplar ile ortaya atılmaktadır. Yerel yöneticilerin stat yeri ile ilgili bulundukları yeni öneriler sorunun çözümünden ziyade yeni sorunlar oluşturmakta ve işin içinden çıkılamaz hale getirmektedir. İzmir’imizin ve Karşıyaka’mızın daha fazla zaman kaybına tahammülü yok, yerel yöneticiler bir an önce siyasi hesapları bir kenara bırakarak, kulüplerine sahip çıkmalıdır. Biz bu minvalde Karşıyakalı hemşerilerimizle birlikte sonuna kadar gideceğiz, Karşıyaka’mızı hak ettiği bu güzel stada kavuşturacağız.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Karşıyaka stadı için yer tesliminin yapıldığını, ihaleye çıkıldığını, zemin etüdü çalışmalarına başlandığını belirtti. Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz “Karşıyaka stadı için yapılan ihalede Butik Stat yapılmasının planlandığını, bu sayede kulübün hem maddi kazanç sağlayarak ekonomik özgürlüğüne kavuşabileceğini hem de Karşıyaka tarihinin devamının sağlanabileceğini ancak yerel yönetimlerin dava açması sonucu işlerin yavaşladığını bu nedenle bir gecikmenin yaşandığını” ifade etti.

Heyet daha sonrasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. Stat ile ilgili Karşıyakalılardan 15 bin imza topladıklarını ifade eden heyet, Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Binali Yıldırım’a bilgi verdi. Binali Yıldırım yapmış olduğu konuşmada, “2011 yılında İzmir’den aday gösterildiğimizde 35 proje içerisinde İzmir’e 2 stat sözü verdik, bu noktada çalışmalara başlandı ve ihale aşaması tamamlandı. Ancak bir takım yerel engellerden dolayı süreç uzadı. İzmirlilerin ve Karşıyakalıların iradesi bu stadın mevcut yerine yapılması noktasında, bizde bu noktada üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.