Türkiye’nin çıktığı kalite yolculuğunda aktif rol oynayan Türkiye Kalite Derneği (KalDer), kurumlara sağladığı katkıların yanı sıra; üniversitelilere yönelik başlattığı GençKal Topluluğu ile de dikkat çekiyor.

KalDer İzmir Şubesi bünyesinde etkin bir şekilde çalışan GençKal örgütlenmesinin hızlı ve emin adımlarla büyüdüğünü kaydeden KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal, İzmir’de 4 yıl önce 8 öğrenciyle kurulan GençKal’ın, bugün 4 üniversiteyi kapsadığını ve 250 kişilik bir öğrenci kitlesiyle aktif olarak çalıştığını söyledi.

Dernek bünyesinde görev alarak projelerde etkin olarak çalışan GençKal üyelerinin yaşadıkları topluma da katkı sağladıklarına değinen Ünal, “GençKal’lı kardeşlerimiz üniversiteden mezun olduklarında, akranlarına göre iş hayatına daha hazır bir şekilde başlıyorlar. Bugün Türkiye ve dünyada çok iyi mevkilerde görev yapan GençKal’lılar var. Üniversiteli kardeşlerimiz GençKal Akademisi’nde, akademisyen ve iş dünyasından profesyonellerin katıldığı eğitimlerle de kendilerini geleceğe hazırlıyor, Bununla birlikte biz de staj, proje hazırlama ve iş hayatına atılma gibi konularda öğrencilerimize destek veriyoruz” diye konuştu.

KalDer İzmir Şubesi’nin bir geleneği haline gelen ve bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilecek mükemmellik ve başarı ödüllerinde de bütün paydaşlara hitap eden bir model oluşturduklarını belirten Osman Ünal, kurum yöneticisinden çalışanlara, tedarikçilerden müşterilere ve en önemlisi de toplumu kapsayan ve topluma katkı koyan bir ödül modeli uyguladıklarını söyledi.

Kurumun başvurusuyla birlikte güçlü - zayıf yönler, fırsat ve tehditlerden oluşan bir analizle mükemmellik modeli kriterlerini incelediklerini vurgulayan Ünal, “Analiz sonrasında kurumun iyileştirmeye açık alanları ve kuvvetli yönlerini kapsayan bir inceleme yapıyoruz. Bunlar ortaya çıktıktan sonra da, mevcut model ve eğitimler vasıtasıyla, başvuran kurumlara iyileştirmeyle ilgili ne gibi bir faaliyet gerçekleştirmesi gerektiğini anlatıyoruz” diye konuştu.