Deprem Haftası nedeniyle, öğrencilere yönelik bilinçlendirme ve ilk yardım eğitimlerine hız veren Karşıyaka Belediyesi, Kızılay’ın da iş birliği ile Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Behçet Uz Anadolu Lisesi’nde acil durum tatbikatı gerçekleştirdi. Başkan Akpınar “Biz Karşıyaka’da afetlere hazırız. Bunun için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Deprem, yangın ve acil durum tatbikatına, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte, Kızılay Güney Ege Bölge Müdürü Halil Aksüt ile Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz ve çok sayıda öğrenci katıldı. Karşıyaka Belediyesi Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezi öncülüğünde gerçekleşen tatbikatta, acil durum planı uygulandı. Öğrencilere ve öğretmenlere depremde ilk yapılması gerekenler, yangına müdahale şekilleri ve ilk yardım yöntemleri anlatıldı.

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Afet ya da acil durumda, içinde bulunulan binanın nasıl tahliye edileceği -belediyenin uzman ekipleri tarafından- uygulamalı olarak gösterildi. Tatbikat, gerçeğini aratmadı. Son 3 yılda ilçedeki tüm okullarda yaklaşık 50 bin öğrenciye afet eğitimi verildiği kaydedildi.

“Biz afete hazırız”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyaka Belediyesi olarak hayatın her alanında çalışma yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar 50 bin öğrencimize tatbikat yaptırıp ders verdik. Türkiye’de böylesi düzenli eğitim veren başka bir ilçe yok. Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezimizi de bunun için kurduk. Yaşadığımız bölge, doğal afetlere müsait bir yapıya sahip. Bununla nasıl mücadele edeceğimizi öğrenmek adına bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.