Karşıyaka Belediyesi, yerel seçimlerin ardından ilçe sınırlarındaki okullara toplam 1 milyon liralık yatırım yaptı. Eğitim kurumlarının fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize iyi bir eğitim imkanı sağlamak için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Fen İşleri ekipleri ile birlikte bakım-onarım yapılan okulları gezen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılaştı. Yaklaşık 8 ay süren çalışmalar sonucunda, Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Destek Hizmetleri müdürlükleri tarafından 7 okula, çocuk oyun parkı ve zeminin kauçuk döşeme işi yapıldı. 16 okulun bahçesine bitkilendirme, ağaçların budanması, otların temizlenmesi gibi hizmetler gerçekleştirildi.

BAKIM ONARIMLAR TAMAM

27 ayrı okulda bank, çöp kovası, korkuluk, basketbol potası, bahçe kapısı, okulun ve bahçe duvarlarının boyaması yapıldı. Ayrıca ihtiyaç olan okulların tuvaletlerinin yenilenmesi, bahçelerine asfalt atılması, yolların onarılması, kapılarının onarılması gibi hizmetler de sağlandı.

EĞİTİME DESTEK SÜRECEK

Çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, şu ifadelere yer verdi: "Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın daha modern ve sağlıklı ortamlarda eğitim almaları için çalışıyoruz. Bu kapsamda okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek için gerekli desteği veriyoruz. Eksikleri tek tek tamamlamaya devam edeceğiz" dedi.