Karşıyaka CHP’de Ali Karaege yönetiminin toplu istifasının ardından, yeni ilçe yönetimi arayışları başlarken, İl Yönetimi’nin kongreye kadar koltuğu teslim ettiği sendikacı Öznur Yener Kılınç en kuvvetli isim olarak görülüyor. CHP’nin yerel seçimlerde en çok oyu aldığı ilçe olan ve bu nedenle ’’CHP’nin kalesi’’ olarak adlandırılan Karşıyaka’dan Öznur Yener Kılıç sesleri yükseliyor.

Uzun yıllardır DİSK’ bağlı sendikalarda başarılı görevler yapan ve halen Temsilcilik görevini yürüten Kılınc, ’’Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim’’ derken, yerel seçimlerde partisinin Karşıyaka’daki başarısında, tüm örgütle birlikte kendisinin de payının olduğunu ifade etti. Emekli olduğunu ve aile hayatı dışında bugüne kadar CHP’nin başarısı için çalıştığını ve çalışmaya da devam edeceğini ifade eden Kılınç, ’’Siyaset bir bayrak yarışıdır. Bugüne kadar Türkiye’nin en köklü partisi ve Ulu Önder Atatürk’ün bize emanet ettiği CHP’yi yüceltmek için çalıştım. İlçe Başkan Yardımcılığı’na kadar yükseldim. Bana bu görevleri verenleri hiç mahçup etmedim. Şimdi ise yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyoruz. İl yöneticisi büyüklerim, bana bu görevi layık gördü, partiyi Karşıyaka’da bana emanet etti. Onları hiç mahçup etmedim ve etmeyeceğim’’ dedi.

’’MÜCADELECİ YAPIM VAR’’

Sendikal mücadelenin içerisinden geldiğini ve mücadeleci bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Kılınç, şunları söyledi:

’’Siyaset uzun soluk isteyen, inişli-çıkışlı evreleri olan bir uğraş. Ülkeye ve millete hizmet etmenin de bir vasıtası. Ben de bu hizmet yolunda, bilgim ve birikimlerimle yürümeye çalışıyorum. Bugüne kadar mücadeleyi hiç bırakmadım ve partim CHP’de bir nefer gibi çalıştım. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim. Yılmak yok. Hedefimiz, Türkiye’nin İzmir olması. AKP’den Türkiye’yi kurtarmak. Aydınlık bir Türkiye için çalışıyoruz. Önümüzde iktidarı değiştirebileceğimiz bir genel seçim var. Ve bu seçime biz çok iyi hazırlanmak durumundayız. Partimizin en ücra köşedeki örgütünden, genel merkezimize kadar çok çalışmak ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılçdaroğlu’nu Başbakan yapmak için elbirliği ile çalışacağız. Buna yürekten inanıyorum. Bunun için Karşıyaka ilçe başkanlığına talibim. Ben be beraberimdeki arkadaşlarım, gece gündüz çalışmaya söz veriyoruz. Karşıyaka kalesini kimseye vermeyeceğiz.’’