Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde Yoğun Bakım ve kliniklerde tedavi gören hastalara verilen hizmet kalitesini arttırmaya yönelik düzenlenen hasta ve yaşlı bakım kursunun ikincisi başladı.

Hastane Sağlık Ötelciliği Müdürü Mihrican Atıcı; 2013 Kasım ayında başlayıp 2014 Mayıs ayında biten 540 saatlik birinci tur Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu’nu tamamlayan 21 temizlik personelinin sertifikalarını alarak palyatif bakım ve yoğun bakım servislerinde görevlendirildiklerini ifade etti. Verilen eğitimle bu kliniklerde tedavi gören hastaların ve çalışan sağlık personelinin memnuniyetinin arttığını dile getiren Atıcı, ’’Hizmet kalitesini daha yukarılara taşımak amacıyla 10 KASIM 2014 tarihinde Karşıyaka Halk Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle haftada üç gün 31 temizlik personeli ikinci kez düzenlenen Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu’na başladı, eğitimlerimiz devam edecek’’ dedi.

Karşıyaka Devlet Hastane Yöneticisi Uz.Dr.Abdullah Öztürk hastanenin konum olarak yaşlı nüfusun fazla olduğu bir bölgede olduğunu, müracaat eden hastalara eğitimli personeller ile daha bilinçli, temizlik ve bakım hizmeti verebileceklerini ifade etti.