Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel yönetim hizmetlerinde "Köy Enstitüleri" modelini uyguladıklarını söyledi. Tüm meslek edindirme kursları ve sosyal projelerde bir döneme damga vuran enstitüleri örnek aldıklarını belirten Akpınar "Köy Enstitülerini anlamalı ve yaşatmalıyız" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eğitim sisteminin bir dönemine damga vuran Köy Enstitüleri mezunları ile buluştu. Gerçekleşen buluşmaya, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Kemal Kocabaş, Karşıyaka Şube Başkanı Yılmaz Tekeli ve 120 üye katıldı. Köy Enstitüleri’nin, Türkiye’nin bir dönem eğitim sistemine damga vurduğunu belirten Başkan Akpınar, belediyenin meslek edindirme kurslarında ve tüm sosyal projelerde Köy Enstitüsü modelini uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

"BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR"

Başkan Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü: "Karşıyaka, her zaman aydınlanma devriminin öncüsü oldu. Bu kentte yaşayanlar her zaman Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirdi. Bu yüzden farklıyız. Artık Köy Enstitülerini sadece anmak değil, anlamak ve yaşatmak zamanıdır. Yerel yönetim hizmetlerimizde Köy Enstitüsü modelini uyguluyoruz. Eğitici kurslarımız, sosyal projelerimiz ve eğitim politikalarımız bunu açıkça gösteriyor. Bu ülkeye ve geleceğimize karşı sorumluluğumuz var. Aydınlığa giden yolda birbirimize ihtiyacımız var" dedi. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ise, bu tür toplantıların, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek adına önemli olduğunu söyledi. Köy enstitülerinde verilen kaliteli eğitime dikkat çeken Kocabaş "Bugün Türkiye’de giderek bozulan bir eğitim sistemi var. Bu düzen değişmeli ve aydınlık nesiller yetiştirmenin önü açılmalı" diye konuştu. Etkinlikte, en yaşlı Köy Enstitüsü mezunu Süleyman Koyuncu’ya da çiçek verildi.