Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Festivali kent genelinde coşkuyla gerçekleştirildi. Gün boyu süren sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler vatandaşların büyük beğenisini topladı. Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde çıkan Kültür Bakanlığı Modern Dans Topluluğu ile engelli öğrencilerin gösterilerini sunduğu “Yıldızlar Gecesi” ise ayakta alkışlandı.

Bu yıl ilk kez uluslararası boyut kazanan ve ‘Barış’ temasıyla vatandaşların karşısına çıkan Karşıyaka Festivali, birbirinden renkli etkinliklerle kentte coşku yarattı. Tüm etkinliklerde barış mesajının verildiği festivalde en büyük ilgiyi, Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde sergilenen Kültür Bakanlığı Modern Dans Topluluğu gördü. Birbirinden güzel figürlerin sergilendiği geceyi, yaklaşık 600 kişi izledi. Yine akşam saatlerinde Suat Taşer Açıkhava’da oynanan ‘Şiirli Şarkılı’ Tiyatro Gösterisi de seyircilerden büyük alkış aldı. Ünlü oyuncuların yer aldığı sahne performansında usta şairlerin şiirleri seslendirildi.

SANAT ENGEL TANIMAZ

Festivalin en dikkat çekici etkinliklerinden biri de Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Engelli eğitim merkezlerinin öğrencileri tarafından hazırlanan dans, ritm, potpori, koro ve zeybek gösterileri salonu dolduranlardan büyük alkış aldı. Yaptıkları gösterilerde barış mesajları veren engelli öğrenciler, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a da büyük ilgi gösterdi. Gösteri öncesinde, yine engelli öğrenciler tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi de açıldı.

“YAŞASIN BARIŞ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, festival programının kente farklı bir hava kazandırdığını söyledi. Gerçekleşen tüm etkinliklerde barış mesajı verdiklerini söyleyen Başkan Akpınar “Ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan olumsuzluklar hepimizi derinden üzerken, tüm bunlara sanatla, kültürle, sporla mesaj vermek bizim için önemli bir görev. Etkinliklerimizdeki barış mesajlarının en iyi şekilde anlaşılmasını umuyoruz. İnsanların ölmediği, kadınlarımızın, çocuklarımızın katledilmediği bir dünyada yaşama arzumuzu hep birlikte dile getiriyoruz. Yaşasın barış, yaşasın özgürlük” dedi.