Karşıyaka Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Karşıyaka’nın Filizleri’ni Geleceğe Hazırlıyoruz. Her Apartmanda Bir Öğrenci Okutuyoruz" projesi, Türkiye’ye örnek oldu. Kısa sürede ülke gündemine oturan proje, başta Ankara Çankaya Belediyesi olmak üzere, pek çok il ve ilçede de uygulanmaya başlayacak.

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve dar gelirli üniversite öğrencilerine katkı sağlamak amacıyla Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan "Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz. Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz" projesi, Karşıyaka sınırlarını aştı. Son dönemin en önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterilen bu uygulamaya, Ankara’nın Çankaya, İstanbul’un Ataşehir, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ve Zonguldak’ın Çaycuma belediyeleri de talip oldu. Karşıyaka Belediyesi ile irtibata geçen yetkililer, projeyi kendi ilçelerinde uygulamak için teknik çalışma başlattı. Bursa’nın Nilüfer ve Balıkesir’in Bandırma belediyeleri de büyük ilgi gören proje için değerlendirme aşamasına geldi. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Karşıyaka Belediyesi’ni ziyaret ederek projeye ilişkin teknik destek aldı.

ÇANKAYA’NIN FİLİZLERİ

Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya’ya projenin detayları hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bu projeyi açıklarken Türkiye’ye örnek olacak demiştik. Çankaya belediyemiz ile projemize ilişkin işbirliği içindeyiz. Biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla, çocuklarımızın daha rahat ortamda üniversite eğitimi görmesini istiyoruz. Artık üniversite öğrencilerimiz inşaatlarda, pazarlarda çalışmasın, ek iş yapmasın istiyoruz. Gençlerimiz eğitimlerini en iyi şekilde devam ettirebilsinler diye, her zaman destekçi olacağız. Biz ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ dedik. Yarın Çankaya’nın Filizleri olacak ve projemiz Türkiye’ye yayılacak" dedi.