Kuruluşundan bu yana geçen dört senede öğrenci sayısını kırka katlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkiye’nin ilk on üniversitesi arasına girme hedefinde kararlı adımlarla ilerliyor.

İlk öğrencilerini kurulduğu 2010 yılında Tıp Fakültesi’ne alan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, 107 öğrencisi ile eğitim öğretime başladı. Aradan geçen dört yılın ardından bugün 12 fakültede 23 lisans programı ile 4 Bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan gelinen noktadan oldukça memnun. İKÇÜ’nün kurucu rektörü Prof.Dr.Akhan, önümüzdeki ay gerçekleştirilmesi planlanan rektörlük seçimlerinin ardından bir dönem daha görevini yürütmek istiyor.

“Biz eğitim vermeye başladığımızdan itibaren Anadolu’daki köklü üniversiteleri geride bırakmayı başardık. Yakınımızdaki Aydın, Manisa, Denizli’deki üniversitelerin puanları üstünde öğrenci aldık” diyen Prof.Dr.Akhan daha önce açıkladıkları Türkiye’nin ilk on üniversitesi arasına girme hedefini hatırlatarak “Bugün gelinen noktada 12 Fakülte, 23 Lisans programı, 4 Ön lisans programı, 3 Enstitü, 1 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu ve 18 Merkez ile 4 Bin 5 yüz öğrenciyi aşmış durumdayız. Dört yıl önce kurulduğumuzda bu sayı 107 idi. Kuruluş aşamasında bu noktaya geldik, şimdi gelişme zamanı. Kuruluşumuzu tamamladık. Şimdi hedefimiz ilk 10 üniversite arasınagirebilmek. Yeni dönemde daha etkili, daha kararlı, hepsinden önemlisi daha tecrübeli bir şekilde çalışarak hedeflerimize en kısa zamanda ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.