"Balkanlılar Halk Dansları Festivali" için Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan ve Karadağ’dan İzmir’e gelen heyetler, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti. Konuk heyet temsilcileri, festivale davet edilmelerini ve katılmalarını sağlayan Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’a teşekkürlerini iletti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl onuncu kez düzenlenen "Balkanlılar Halk Dansları Festivali"ne Bosna Hersek’in Prijedor kentinden KUD Osman Dzafic, Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinden KUD Lindo, Sırbistan Sancak bölgesindeki Sjenica kentinden KUD Gajret ve Karadağ’ın Plav kentinden KUD Plavsko Jezero kültür sanat dernekleri ekipleri katıldı. Festival için dört ülkeden gelen halk oyunları ekiplerinin liderleri, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’ı ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle başlatılan Balkanlılar Halk Dansları Festivali’nin önemini vurgulayan Baysak, festivalin ülkeler ve halklar arasında dostluğa ve barışa hizmet ettiğini söyledi. Konuklarına başkonsolosluğun çalışmaları hakkında bilgi veren Ahmet Kemal Baysak, Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği (SSDBiH) ile kurucusu ve onursal başkanı olduğu Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (TBHKDF) etkinliklerini anlattı.

SSDBiH Başkanı Hasan Şehoviç ile TBHKDF önceki dönem başkanlarından Bornova Belediye Meclis Üyesi Cemal Şenel’in de katıldığı ziyarette Bosna Hersek’in Prijedor kentinden gelen KUD Osman Dzafic Kültür Sanat Derneği heyetine Dernek Başkanı Atif Bosnic ile yardımcısı Alma Semanic önderlik etti. Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinden gelen Vedran Ivankovic liderliğindeki KUD Lindo Kültür Sanat Derneği heyetinde Andrea Gjaja ve Ana Mitic yer aldı.

Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’ndeki Sjenica kentinden gelen KUD Gajret Kültür Sanat Derneği heyetine Minela Biberovic ile Nazim Ademovic önderlik etti. Karadağ’ın Plav kentinden gelen KUD Plavsko Jezero Kültür Sanat Derneği heyetinde grup lideri Seco Purisic ile Plav Belediyesi Kültür Merkezi Başkanı Alija Redzematovic de yer aldı.

Prijedor, Dubrovnik, Sjenica ve Plav’dan gelen konuk halk oyunları ekiplerinin liderleri, 10. Balkan Halk Dansları Festivali’ne davet edilmelerini ve katılmalarını sağlayan Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak’a teşekkür ederek çeştil armağanlar verdi. Baysak, fahri başkonsolosluğun sanat galerisini gezerek eserleri inceleyen konuklarını ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.