Yerel yönetimlerin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile her zaman yakın diyalog kurması gerektiğini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, özellikle hemşeri derneklerinin işbirliği yaparak kültürler arası diyaloğa katkı koyması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin çok kültürlü ve dinamik bir yapısı olduğunu vurgulayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, yerel yönetimlerle Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’nın her zaman yakın diyalog kurması gerektiğini söyledi.

Kemalpaşa Ağrı Dağı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Canip Bulut ve yönetim kurulu üyelerinin kendisini ziyaretinde konuşan Başkan Uğurlu, hemşeri derneklerinin işbirliği yapmasının kültürler arası diyaloğu geliştirmede önemli kuvvet olduğunu kaydetti. Başkan Uğurlu, bu derneklerin esas amacının, aidiyet duyulan coğrafyadaki örf, adet, kültür ve anlayışı yaşanılan bölgeye taşımak olduğunu açıklayarak, “Bu amaçla kurulmuş her dernek, yeni kuşaklara kendi kültürünü aktarmak istiyor. Bu son derece güzel bir yaklaşım çünkü aidiyet duygusu ve kültür insanlar arasındaki etkileşimi daha olumlu noktaya getiriyor. Biz de belediye olarak bu konuya her zaman önem veriyoruz” şeklinde konuştu. Bu noktada kendilerine gelen organizasyon taleplerini işbirliği çerçevesinde değerlendireceklerini ifade eden Başkan Uğurlu, “Tabi ki, her dernek önce kendi kültürünü tanıtıcı ve anlatıcı etkinlikleri yapmak; bunu sizinle paylaşmak istiyor. Bu çok güzel ancak daha da güzel olana farklı coğrafya ve kültürleri bir araya getirebilmek. Bizim konuya yaklaşımımız ilçemizde bir ‘Kültür Bahçesi’ oluşturmak. Yani Artvin’den Ağrıya; Konya’dan Manisa’ya kadar farklı bölgelerin kültürlerini ve STK’larını buluşturmak. Bu konudaki her türlü etkinliğe katılırız” diye konuştu.

Yapılan işlerde farkındalık oluşturmanın önemli olduğunun altını çizen Başkan Uğurlu, “Bunu yapmak aslında hiç de zor değil. Örneğin dernekler fikir geceleri düzenleyebilir ya da kendi yöresel lezzetlerini başka yemeklerle birlikte halkımıza ikram edebilir. Yine bir toplantı düzenlenip demokrasi ve ülke gündemine ilişkin açıklamalar yapılabilir. Bunlar, hem insani ilişkileri hem de dernekle üye arasındaki bağı kuvvetlendiren çalışmalardır. Belediyeler de doğal olarak üreten ve olumlu çalışmalar yürüten kurumlarla işbirliği yapar” dedi.