Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 46’ıncı Altın Kiraz, Kültür ve Sanat Festivali 19 Mayıs Cuma günü başlıyor.

Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 46’ıncı Altın Kiraz, Kültür ve Sanat Festivali 19-20 ve 21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festival ile ilgili olarak açıklama yapan ve tüm İzmirlileri kiraz festivaline davet eden Belediye Başkanı Arif Uğurlu, kirazın ana yurdu olan Kemalpaşa’da kiraz festivali yapılmasının büyük önem arz ettiğini vurguladı. Kuzey yarım kürede bulunan Kemalpaşa’nın kiraz ile adını duyurduğunu ve kirazın ilçe ekonomisi için önemli olduğunu belirten Başkan Uğurlu, “Kiraz ilçemiz için önemli bir tarım ürünüdür. Biz bu nimeti fırsata çevirmek istiyoruz. Bunun için de tanıtımın çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Fakat ülkemizde ve bölgemizde yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı geçtiğimiz yıllarda kiraz festivalini yapamamıştık. Çok şükür bu yıl planlama yaptık ve herhangi bir sıkıntı olmadan inşallah halkımız ile birlikte kiraz festivalimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Dere mesire alanında gerçekleştirilecek olan festivalin içeriği ile ilgili de bilgi veren Başkan Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Aslında festivalimiz 17 Mayıs Çarşamba günü kortej yürüyüşü ile başlayacak. Fakat sıkıcı olmaması adına 19-20- ve 21 Mayıs tarihleri arasında festivalimizi geniş kapsamlı olarak yapacağız. 19 Mayıs Cuma günü Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı spor biriminin gösterisi ile başlayacak olan festivalde Kemalpaşa Sesi’ni arıyor adlı ses yarışmamızın finali yapılacak ve sanatçı Ali Çakar konseri gerçekleştirilecek. 20 Mayıs Cumartesi günü ise halk oyunları gösterisi ve sanatçı Zara ve Emre Altuğ konseri yapılacak. Son gün olan 21 Mayıs Pazar günü ise kiraz üreticileri ödül töreni İntizar ve Seksendört konserleri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.”

Başkan Uğurlu, Dere mesire alanında stantların açılacağını ve esnaf ve vatandaşların 3 gün boyunca festivale katılım göstereceğini de sözlerine ekledi.