Kiraz’da 29 Ekim Cumhuriyet bayramı büyük coşku ile kutlandı. Dün Cumhuriyet alanına çelenklerin sunulması ile başlayan kutlamalar, bugün de öğrencilerin kortej yürüşü ile devam etti. Kiraz Şehir Stadyumu’nda Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri Mahmut Sami Yağmur, Burcu Tunçer’in sunuculuğuyla başlayan kutlamalara Kiraz Kaymakamı Metin Demirer, Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömürhan Dur, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ahmet Tunç, Emniyet Müdürü Uğur İzhan Azap, Milli Eğitim Müdürü Osman Yazıcı, Kaymakam Yazı İşleri Müdürü Hasan Avcı, Hastane Müdürü Durmaz Erdem, Kiraz Milli Eğitim Şube Müdürü Şinasi Akgün, okul müdürleri, öretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kiraz Stadyumu’nda okulların birbirinden güzel etkinlikleri ile halk oyunları, step gösterileri ve Kiraz Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin final gösterileri izlenmeye değerdi. Törende konuşma yapan Kiraz İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yazıcı, ’’Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran, saygı ve coşku ile anıyoruz. Kiraz’da büyük bir coşku ile kutladığımız Cumhuriyetimizin 91.yılı münasebeti ile bütünleşen Kiraz halkımız ilk kez bu kadar büyük ve etkili bir katılım sağlamıştır’’ dedi.

Ayrıca şiir, resim, kompozisyon ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kiraz Kaymakamı Metin Demire ve diğer protokol üyeleri tarafından sahiplerine verildi. Tören, tüm okulların geçit resmi ile sona erdi.