Kiraz Belediyesi eğitime yönelik faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Kiraz Belediyesi Belmar Limited Şirketi bünyesinde hizmete başlayan Kiraz Belediyesi Etüd Merkezi’nde, Kiraz halkına ücretsiz kitap okuma olanağı sağlamak üzere, kütüphane ve okuma odası oluşturuldu.

İLK KİTAP BAĞIŞI RÖNESANS EĞİTİM VAKFI’NDAN

Kiraz Belediyesi Kütüphanesi’ne ilk kitap bağışı Rönesans Eğitim Vakfı’ndan oldu. Vakıf tarafından Kiraz Belediyesi’ne armağan edilen bin beş yüz kitap içerisinde; popüler ve klasik eserlerin ve İngilizce yayınların yanı sıra çocuklara yönelik kitaplar da yer alıyor. Daha önce ilkokul öğrencilerimize 100 Temel Eser’den seçme kitaplar armağan eden Rönesans Eğitim Vakfı yetkilileri, Kiraz için kitap bağışlarına devam edeceklerini belirttiler.

“HEDEF KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI YAYGINLAŞTIRMAK”

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, “Kitap okuma alışkanlığını kazandırma ve bu alışkanlığı yaygınlaştırma amacı ile Kiraz Belediyesi Etüd Merkezi’nde kurduğumuz kütüphane ve okuma salonu halkımızın ve çocuklarımızın hizmetine sunulmuştur. Amacımız, ilçe merkezinde başlattığımız kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırma faaliyetlerimizi mahalle kahvelerinde de uygulamak. Rönesans Eğitim Vakfı, yaptığı kitap bağışları ile kütüphanemize büyük zenginlik katmıştır. Bizleri yalnız bırakmayarak her zaman, işbirliği davetimize olumlu yaklaşan Rönesans Eğitim Vakfı yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Vakfın, yaptığı kitap bağışının ardından duyarlı vatandaşlarımızdan da ciddi sayıda nitelikli kitap bağışı yapıldı. Halkımızın kendiliğinden yaptığı bağışlar beni daha da umutlandırdı. Birlikte en büyük eksikliğimiz olan kitap okuma sevgimizi arttıracağımıza inanıyorum” dedi