İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridini düzenledi. Kıyının kalan bölümleri için yapım öncesi hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da bu alanlarda özel servis birimlerini oluşturuyor. Sahil şeridini daha rahat ve estetik hale getirecek düzenlemeler kapsamında projelendirilen tuvaletlerin ilki Alsancak İskelesi önüne yerleştirildi. Bu bölgelerde oluşan ihtiyacı karşılamak için harekete geçen ve bu konuda en modern çözümü arayan Büyükşehir Belediyesi, daha önce yine Kordon’a yerleştirdiği ahşap görünümlü tuvaleti kullanan İzmirlilerin önerileri doğrultusunda, ileri teknoloji ürünü olan yeni bir tip proje oluşturdu. Yine İzmirlilerin görüşleri doğrultusunda daha da geliştirilebilecek tuvaletlerden uygun alanlara 4 tane daha yerleştirileceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni tuvaletin hemen yanına, İzmirlilerin görüşlerinin alınması için kiosk yerleştirildi. Dileyen İzmirliler, kiosktaki anketi doldurarak yeni tuvalet tipi ile ilgili görüş ve önerilerini belediyeye iletebiliyor. Büyükşehir Belediyesi ise İzmirlilerin önerilerini değerlendirerek geliştireceği projeyi kıyının yoğun kullanılan diğer bölgelerinde de uygulayacak.

HİJYENİK, KULLANIŞLI VE GÜVENLİ

İzmir’in uygar kimliğine yakışır tuvaletlerin en önemli özellikleri hijyenik, estetik ve güvenli olması. İlk uygulaması Alsancak kıyıda görülen yeni tuvalet, otomatik temizleme sistemi sayesinde oldukça hijyenik. Klozet kendine özel kapalı bir bölmede otomatik olarak tümüyle yıkanıyor. Kauçuk kanallı zemin, her kullanımdan sonra basınç sensörü sayesinde suyla temizleniyor.

ENGELLİ KULLANIMINA UYGUN

Engelli kullanımına uygun, ergonomik yapıya sahip tuvaletlerde sabun, su sensörleri ile el kurutma butonu rahatlık açısından kol mesafesinde yerleştirildi. Kullanım kolaylığı için adet kontrollü (maksimum 10 adet) tuvalet kağıdı mekanizması da bulunuyor. Kapılar yarı otomatik özellikte. Açma kapama işlemi basit bir şekilde gerçekleştirilirken, içeri girildiğinde kapı kendiliğinden kapanıyor. Tuvaletlerde dijital bilgi ekranı, ışıklı uyarı sistemi ve bozuk para ödeme sistemi bulunuyor.