Konak Belediyesi tarafından belediye personeline yönelik olası afet durumunda yapılacak çalışmalarla ilgili ‘Afet Bilinci Eğitimi’ konulu seminer verildi. Deprem, sel ve yangın gibi olumsuz vakalar karşısında personelin neler yapması gerektiği konularında bilgilerin aktarıldığı eğitimler sayesinde halka daha bilinçli hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Konak Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Afet Bilinci Eğitim Semineri’ne Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Jeofizikçi Prof. Dr. Atilla Uluğ, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden Ertan Parlar, Konak Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Şebnem Karakaya konuşmacı olarak katılırken, çok sayıda birim personeli de hazır bulundu. Eğitim seminerine katılanlara doğal afetler, afetlerden korunma yolları ve önleyici tedbirler hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Depremsellik ve Yer Bilimleri konusunda sunum yapan Uluğ, İzmir’in deprem riski yüksek bölgeler arasında yer aldığını belirterek, depremden korunma ve hasarı en aza indirmeye yönelik çalışmalara hız verilmesi gerektiğini söyledi. İzmir’in birinci derece deprem bölgesinde yer aldığına dikkat çeken İnşaat Mühendisi Ertan Parlar da mevcut binaların durumunu ele alan konuşmasında, riskli binaların yaratacağı kötü sonuçlara değindi. Konak Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Şebnem Karakaya ise deprem, yangın ve sel baskını gibi doğal afetlere karşı insanların bilinçli ve bilgili olmalarının önemine işaret ederek, afet anında ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı.

YANGIN KONUSUNDA BİLGİLENDİLER

Öte yandan Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Gediz’deki şantiye binasında yangın tatbikatı düzenlendi. Yangın yönetmeliği kapsamında başlayan eğitimlerin ilkine temizlik işleri personeli katıldı. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde personele yangın çeşitleri, yangın söndürme araçları, yangına nasıl müdahale edileceği, kapalı alanlarda yangından korunma gibi konularda eğitimler verildi. İlerleyen dönemlerde tüm belediye personeline benzer eğitimler verileceği belirtilirken, ilk yardım eğitimlerinin ardından belediye bünyesinde bir acil müdahale ve kurtarma ekibinin kurulması planlanıyor.