Konak Belediyesi yeni yıl öncesi vatandaşların buluşma ve nefes alma mekanları olan parklarda kış bakımına hız verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yürütülen peyzaj çalışmaları kapsamında kurumuş yapraklar temizlerken, uzayan ağaç dalları budandı. Soğuk havanın etkisinin artmasıyla birlikte parklardaki yaz bitkilerinin yerine kış bitkilerinin dikimi gerçekleştirildi. Satın alınan yeni ve modern ekipmanlarla sürdürülen hummalı çalışmalar sayesinde parkların sadece yazın değil, kışın da güzel görünmesi amaçlanıyor.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’taki parklarda kış bakım çalışmaları aralıksız sürüyor. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ağaçları buduyor, uzayan dal ve bitkileri kesiyor, çapa makinesiyle toprağı havalandırarak kış aylarına uygun bitki ve çiçek dikimi yapıyor. Yeni satın alınan dört adet motorlu çapa makinesi ve iki adet uzun dal kesme makinesinin de kullanıldığı bakım çalışmaları sayesinde hem ağaç ve bitkiler koruma altına alınıyor hem de çiçeklerle renklenen parkların kışın da güzel görünmesi sağlanıyor.

15 BİN ÇİÇEK DİKİLDİ

Son üç ayda ilçe genelindeki parklara yaklaşık 15 bin adet kış mevsimine uygun çiçeğin dikildiğini belirten Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, dikilen çiçek ve bitkilerin iki ay süresince parkları renklendireceğini belirtti. Dikilen menekşe, sıklamen ve godetya cinsi çiçeklerin soğuk havaya dayanıklı olduğunu belirten yetkililer, bu sayede sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da rengarenk çiçeklerle donatılan parkların ayrı bir güzelliğe büründüğünü söyledi. Peyzaj çalışmalarının sadece parklarla sınırlı kalmadığına vurgu yapan yetkililer; okul, hastane, sağlık ocağı gibi kamu kurumlarından talep gelmesi halinde onlara da çiçek ve bitki gönderdiklerini dile getirdi. Yetkililer bu düzenlemeler için de Kadifekale’deki belediye fidanlığında bulunan 51 çeşit ağaç ve 86 tür çalı grubu bitkinin kullanıldığını söyledi.

BAHÇELER RENKLENDİ

Şuana kadar yürütülen bakım çalışmaları kapsamında Çankaya Sevgi Yolu, Dario Moreno Sokağı, Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın yanı sıra Fuat Göztepe, Uğur Dündar, Abdi İpekçi, Piri Reis, Şenel Aksu, Eczacıbaşı, Tülay Aktaş, İsmail Sivri ve 1421 Sokak parkları kışa uygun mevsim çiçekleri ve bitkilerle renklendi. Ayrıca yine Gültepe Meydanı, Neşe ve Karikatür Müzesi ile Oyuncak ve Çocuk Müzesi’nin bahçesi, Ayla Ökmen ve Saadet Mirci semt merkezlerinin bahçeleri kış bakımıyla daha güzel bir görünüme kavuştu.