Konak Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü’nü eğlenceli bir etkinlikle kutladı. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa ilçedeki okullardan çok sayıda çocuk katıldı. Çocukların bol bol eğlendiği 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Kukla ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra şarkılara danslarıyla eşlik eden minikler hem eğlendi hem de hakları hakkında bilgilenmiş oldu. Çocuk haklarına dikkat çekmek adına etkinliğe katılan her miniğe odalarına asmaları için “Çocuk Hakları Bildirgesi” armağan edildi.

BM SÖZLEŞMESİ ANLATILDI

Çocuk Hakları Günü’nde minikleri yalnız bırakmayarak kutlamalarda yer alan Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni 1990 yılında imzaladığını hatırlatarak, “Bu sözleşme sizin haklarınızı güvence altına alıyor. Çocuklar çalıştırılamaz, çocuklar şiddete maruz bırakılamaz, çocuklar eğitim ve sağlık haklarından yoksun bırakılamaz. Bunlar sizlerin temel haklarınız ve devlet bu hakları sizlere parasız olarak sağlamak zorunda. Biz de Konak Belediyesi olarak elimizden geldiği derecede sizleri güzel ve temiz bir çevrede yaşama hakkınızı güvence altına almaya çalışıyoruz. Bu konuda bilinçlendirici faaliyetler yapıyoruz. Çocuk haklarını zedeleyen en büyük şey de savaşlar. Hep birlikte savaşlara ve silahlara karşı çıkacağız” dedi.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Etkinliğe katılanlar arasından seçilen 10 minik ‘Çocuk Hakları Bildirgesi’nde yer alan hakları tek tek okudu. Salonu dolduran minikler daha sonra Praksis grubunun dile getirdiği çocuk şarkılarıyla eğlendi. Neşeli oyunlar, dans, müzik ve gösterilerle süren Çocuk Hakları Günü kutlamaları İlker Kılıçer’in Hacivat-Karagöz oyunu ile devam ederken çocuklar, Ensar Albağlar ve Yesra Güzel tarafından sahneye konan eğlenceli tiyatro oyununu da keyifle izledi.