Konak Belediyesi’nin Mersinli Mahallesi’nde yapımını gerçekleştireceği yeni semt merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı. 2184 sokak girişindeki belediyeye ait arsada inşa edilecek üç katlı binanın temel atma törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclisi üyeleri, Mersinli Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Bayduga ile çok sayıda semt sakini katıldı.

BAŞKAN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR

Törende konuşan Mersinli Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Bayduga, 11 yıldır yapılmasını bekledikleri semt merkezinin temelinin atılmasından duydukları mutluluğu dile getirdi. 11 yıllık rüyanın gerçeğe dönüştüğünü belirten Bayduga, “Yıllardır yapılmasını umutla beklediğimiz semt merkezini bize kazandırdığı için Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’a teşekkür ediyoruz" dedi.

MERSİNLİ YİNEDEN HAYAT BULACAK

Seçildiği günden bugüne kadar geçen sürede özellikle kadın ve çocuklara yönelik sosyal projelerle adından söz ettiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada Mersinli’nin İzmir’in tarihi semtlerinden biri olduğunu belirterek, yeni semt merkezinin bölgede yaşayanlara hayırlı olmasını diledi. Temeli atılan binanın Konak Belediyesi’nin 8’inci semt merkezi olacağını dile getiren Pekdaş, "Mersinli İzmir’in en tarihi semtlerinden birisi. Ancak unutulmuş durumdaydı. Biz tekrar bu tarihi canlandırmak için bugün bir adım atıyoruz. Konak Belediyesi olarak sekizinci semt merkezimizi burada açacağız” diye konuştu.

BİZİM ÇOCUKLAR PROJESİ BÜYÜYOR

Mevcut semt merkezlerinde bin 500 kadın kursiyerin 33 farklı dalda kurs gördüğünü, aynı zamanda dört semt merkezinde de başlatılan ‘Bizim Çocuklar’ projesiyle 500 anne ve çocuğuna eğitim verildiğini dile getiren Başkan Pekdaş, “Bizim Çocuklar projeyle haftanın dört günü anne ve 4-8 yaş arası çocuklarına aynı çatı altında eğitim veriyoruz. Mersinli’de açacağımız bu merkezde de bu güzel projeyi sürdüreceğiz. Mahalleye belediye eli değecek. Burada buluşup, dertlerini ve sıkıntılarını anlatıp çözüm bulacağız. Hep birlikte burada güzel işler yapacağız" dedi. Konuşmaların ardında Konak Belediyesi’nin Mersinli’de inşa edeceği semt merkezinin temeline ilk harcı Başkan Pekdaş, meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte döktü.

SEMT MERKEZLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Konak Belediyesi’nin Mersinli’de inşasına başladığı yeni semt merkezi 375 metrekare alan üzerine 3 katlı olarak planlandı. Modern ve çevreye duyarlı mimarisiyle dikkat çeken projenin 2015 yılının eylül ayı başında tamamlanması öngörülüyor. Konak Belediyesi’nin 8. semt merkezi olarak kullanılması düşünülen binanın tamamlanmasıyla bölgede yaşayan kadın ve çocuklara yönelik çeşitli kurslar verilecek.