Konak Belediyesi’nin ünlü bestekar ve söz yazarı Rüştü Şardağ anısına düzenlediği Rüştü Şardağ Güfte Yarışması’nın ön eleme sonuçları belli oldu. Türk Sanat Müziği’ne, ’Benzemez Kimse Sana’, ’Bir Gece Ansızın Gelebilirim’ gibi unutulmaz eserler kazandıran Şardağ’ın ölümünün 20’inci yılı dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmaya 7 ilden 100 güfte yazarı katıldı. Seçici kurulun zorlandığı değerlendirme sonunda ön elemeyi geçen 45 eser final yarışına adını yazdırdı.

GÜFTE YARIŞMASINDA HEYECAN DORUKTA

Siyasetçi, yazar, besteci ve şair Rüştü Şardağ’ın Türk Müziği ve şiirine yazar olarak katkılarını yeniden gündeme getirerek gençleri güfte yazımına özendirmek amacıyla düzenlenen ve duyurusu Ağustos ayında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da katılımıyla yapılan Rüştü Şardağ Güfte Yarışması’na başvuranların 64’ünü erkek bestekarlar oluştururken, yarışmaya 36 kadın bestekar da eserleriyle katıldı. Yarışmaya rekor başvuru İzmir’den gerçekleşti. 100 eserin 67’sini İzmirli bestekar oluştururken, Ankara ve Balıkesir’den de 8 eser yer aldı. İzmir Devlet Korosu Şefi Hayati Çiftçi, merhum Rüştü Şardağ’ın kızı Sabah Şardağ, Yazar Şengül Kıran ve Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halim Yazıcı’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesiyle ön elemeyi geçen 45 eser final öncesi son kurula katılmaya hak kazandı.

ANMA KONSERİNE TÜM İZMİRLİLER DAVETLİ

Ön elemeleri geçen 45 eser arasından yapılacak olan son değerlendirmenin ardından finale kalan isimler belli olacak. Yarışma sonunda birinci olan güfte sahibine Konak Belediyesi tarafından 4 bin TL ödül verilecek. Yarışmada ayrıca Çamlaraltı Özel Ödülünü kazanan katılımcıya 3 bin TL, Şardağ Özel Ödülüne layık görülen eser sahibine ise 2 bin TL para ödülü verilecek. Yarışma sonuçları 6 Kasım tarihinde açıklanırken ödül töreni ise Rüştü Şardağ’ın 20’inci ölüm yıldönümü olan 27 Kasım 2014 tarihinde Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de başlayacak olan ödül töreninde Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı’nın konuk olacağı Kültür Bakanlığı Devlet Korosu Konseri halka açık olarak gerçekleştirilecek.