Üst örtü projesi hazırlanan Hatay kapalı pazaryeri hizmete açıldığında haftanın iki günü pazarcılara, geceleri ise kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın Hatay semtinde geçtiğimiz yıl inşa edilen ancak üst örtüsü olmadığı için hizmete giremeyen kapalı pazaryeri için Konak Belediyesi’nce hazırlanan üst örtü projesi tamamlandı. Seçimlerin hemen ardından bölge halkının şikayetlerini dikkate alarak, konuya el atan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hazırlanan projeyi makamında ağırladığı Murat Reis Mahalle Muhtarı Zafer Çam ve beraberindeki mahalle sakinlerine bizzat kendisi tanıttı. Germe branda sistemiyle inşa edilecek üst örtü sayesinde pazaryerinin sadece pazarcılara değil birçok farklı etkinliğe de ev sahipliği yapacağını belirten Pekdaş, yüksek tavanı ve şık aydınlatma sistemleri sayesinde modern bir görünüme kavuşan kapalı pazaryerinde haftanın iki günü gündüzleri pazar, geceleri ise tiyatrodan sinema gösterimine kadar birçok farklı etkinliğin düzenleneceğini söyledi.

MODERN VE ŞIK GÖRÜNÜM

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında geçtiğimiz yıl inşa edilen, Hatay Asker Hastanesi arkasındaki 329 araçlık katlı otopark ve pazaryeri için hazırlanan üst örtü projesinin yapımına 2015 yılı başında başlanacağını dile getiren Başkan Pekdaş, bölge halkının özlemle beklediği kapalı pazaryerinin tamamlanmasıyla artık sokakta pazar kurulmayacağını söyledi.

SOKAKTA PAZARA İZİN YOK

Modern ve şık tasarımıyla dikkat çeken kapalı pazaryerinin faaliyete geçmesiyle sokak aralarında kurulan tezgahların da kalkacağını vurgulayan Başkan Pekdaş, İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen ve yönetim kurulu üyeleriyle geçtiğimiz aylarda yaptığı görüşmede de aynı sözleri dile getirdiğini belirtti. Perşembe günleri kurulan pazarın proje tamamlandıktan sonra gerekirse haftanın iki günü hizmet verebileceğini söyleyen Başkan Pekdaş, “Sokak aralarında tezgah açılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bunu Pazarcılar Odası’na da söyledim. Pazaryerinin üst örtüsü tamamlandığında sokakta pazar olmayacak. Ayrıca kamyon ve araçlar da sokaklarda beklemeyecek” dedi.

FARKLI ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Proje tamamlanınca Hatay Kapalı Pazaryeri’nin sadece pazar olarak değil, birçok kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak çok fonksiyonlu bir mekan haline dönüşeceğini kaydeden Pekdaş, “Pazarın olmadığı günler farklı etkinlikler yapacağız. Belediyenin bir sosyal alanı olarak hizmet verecek. Burada tiyatro oyunları, sinema gösterisi yapacağız. Pazar iki gün kurulacak, diğer günler etkinliklere ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

NİSAN 2015’TE HİZMETE GİRECEK

İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olan Konak’ın Hatay semtinde, geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan ancak üstü kapanmadığı için kullanıma açılamayan pazaryerinin üst örtüsü germe branda sistemine göre inşa edilecek. Yüksek tavanı ve şık aydınlatma sistemleriyle dikkat çeken projenin yapımına 2015 yılı başlarında başlanacak. Pazarın yanı sıra birçok kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapması planlanan pazaryerinin Nisan ayına kadar hizmete girmesi bekleniyor. Perşembe günleri kurulan pazarın, kapalı pazaryerinin hizmete girmesiyle haftanın iki günü açılması planlanıyor.