İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası, (İMEAK DTO) İzmir Şubesi yönetim kurulu, bölgede sorumluluk sahasında bulunan marina yetkilileri ile İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir araya gelerek sektörü değerlendirdi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi yönetim kurulu, Ayvalık’tan Didim’e kadar olan bölgede yer alan marinaların yetkilileri ile Gaziemir ilçesinde buluştu. Sektörde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, İzmir’e yapılması planlanan marina projeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Setur Çeşme Marina Müdürü Hakan Tellioğlu, İzmir Körfezi içine 500 yat kapasiteli bir marina yapılmasının yeterli olacağını dile getirirken, IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ise, marina yerine orta kesime hitap eden sadece barınma, elektrik ve su imkanlarının sağlanacağı “Yat Barınağı” yapılmasının gerektiğini anlattı.

Marinalar gibi balıkçı barınaklarının da bakımlı olması gerektiğinin altını çizen İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Üyesi ve Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, isimlerin ’Balıkçı Marinaları’ olabileceğini ifade etti. Aksoy, "Marinaların fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yatlar balıkçı barınaklarını tercih ettiği için balıkçı teknelerine yer kalmıyor. Bunun yanında balıkçılar kışın sığınacak yer bulamadıklarında ve balık tahliyesi için rampaya ihtiyaç duyduklarında marinaları kullanabilmeleri gerekiyor" dedi.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise, 8-10 Nisan 2015 tarihleri arasında Gaziemir’deki yeni fuar alanında ilk kez gerçekleştirilecek ’İZFAŞ Boat Show 3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı’nın önemine dikkat çekerek, marinaların fuarda oda çatısı altında yer alabileceklerini söyledi.