Menderes Belediyesi yeni dönem bütçesi mecliste görüşüldü. Oy birliğiyle kabul edilen 2015 yılı bütçesi 66 milyon lira olarak belirlendi.

Menderes Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı 3. Birleşimi’nde 2015 yılı mali bütçesi görüşüldü. Oy birliğiyle kabul edilen 2015 yılı bütçesi 66 milyon TL olarak belirlendi. Tahmini bütçeden en büyük pay Fen İşleri Müdürlüğü’ne aktarılırken, Fen İşleri’ni, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü takip etti. Toplantıda ayrıca, 2015-2019 Yılı Stratejik Planı ve 2015 Yılı Performans Programı da oy birliği ile kabul edildi.

ASLAN PAYI FEN İŞLERİNDE

66 milyonliralık bütçenin 13 milyon 70 bin lirası Menderes Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne aktarılırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 12 milyon 855 bin lirası aktarıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün bütçesi ise 7 milyon 50 bin olarak belirlenirken, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün bütçesi 6 milyon 530 bin lira olarak belirlendi. Bütçenin geri kalan kısmı diğer müdürlüklere aktarıldı.

“GERÇEKÇİ BİR BÜTÇE”

2015 bütçesinin oy birliğiyle kabul edilmesinden ötürü meclis üyelerine teşekkür eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Menderesimizi hak ettiği noktaya taşımak için çalışıyoruz. Planlı, programlı bir çalışma ile Menderes’e ilkleri yaşatırken, belediyeciliğin olmazsa olmaz görevlerini de layıkıyla yerine getirmek için kolları sıvadık. Bu çalışmaları vatandaşımıza rağmen değil vatandaşımızla birlikte gerçekleştirdik. Halkımızın istek ve önerileriyle hareket ediyoruz. Gelecek dönem için hazırlanan bütçemiz ile ilçemizde önemli yatırımlara imza atmayı sürdüreceğiz. Meclisimizde görüştüğümüz ve oy birliği ile karara bağladığımız 2015 bütçemiz gerçekçi ve örnek alınacak bir bütçedir. Meclis üyelerimize de bu anlamda teşekkür ediyorum“ dedi.

“ÇALIŞMALARA YILMADAN DEVAM”

Bütçenin önemli bir bölümünü Fen İşleri Müdürlüğü’ne aktardıklarını ifade eden başkan Soylu, “İlçemizin fiziki şartlarını yenilemek için başlattığımız çalışmalara yeni dönemde de devam edeceğiz. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğümüz bütçeden en fazla payı alan müdürlük oldu. Fen İşleri Müdürlüğümüzle bağlantılı olarak diğer müdürlüklerimize de önem verdik. Amacımız ilçemizin çehresini değiştirmek, Menderes’i modern yüzüne kavuşturmak. Menderesimizin hak ettiği noktaya gelmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz“ diye konuştu.