Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği doğa yürüyüşleri devam ediyor. Menderes’in farklı bölgelerini tanıma fırsatını sunan etkinliklere vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor.

Orman alanları ile yeşilin bin bir rengini sunan Menderes’te vatandaşlar Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü’nün düzenlediği doğa yürüyüşlerine büyük ilgi gösteriyor. Her hafta sonu düzenlenen doğa yürüyüşleri ile vatandaşlar ilçenin saklı güzelliklerine yolculuk yapıyorlar. Menderes’in birbirinden farklı yürüyüş parkurlarında devam eden etkinliklerde renkli görüntüler oluşuyor.

Doğa yürüyüşleri kapsamında Değirmendere Malta Şelalesi’ndeki 12 km’lik parkur önceki hafta sonu geçildi. Menderes’in adeta saklı doğa harikası olan Değirmendere Mahallesi’ndeki Malta Şelalesi için yola çıkan yaklaşık 60 kişilik kafile, bölgenin doğal güzelliklerini keşfetme şansı yakaladı. Her yaştan doğaseverin katıldığı etkinliğe Menderes Belediyesi Spor Kulübü eğitmenleri rehberlik etti.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Özdere parkuruna da ilgi büyük oldu. Güzel havayı değerlendiren doğaseverler 9 km’lik Özdere parkurunda yürüyüş yaptı. Özdere’nin bir ucundan dağa doğru tırmanışa geçen yaklaşık 40 kişilik kafile tırmanışı nefis Özdere manzarasında tamamladı. Geçilen yollarda halkın ikram ettiği mandalinaları da afiyetle yiyen doğaseverler, parkur inişinde Özdere Balıkçı Barınağı’nda hem yeşilin hem de mavinin tadını doyasıya yaşadı.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü’nün Menderes’teki sivil toplum örgütleri ve doğa dernekleriyle koordineli düzenlediği ücretsiz doğa yürüyüşlerinin devamlı olacağını kaydederek, “ Doğa yürüyüşlerinde amacımız ilçemizin doğal güzelliklerini bütün vatandaşlarımızın keşfetmesini sağlamak. Yürüyüşlerde hem sağlığımıza dikkat ederken, hem de ilçemizi tanıma fırsatı yakalamış oluyoruz. Türkiye’nin yüz ölçümü bakımından en büyük ilçelerinden biri olan Menderes yeşili, mavisi ve tarihi ile tam bir doğa harikası. Bu doğa harikası içinde görülecek birçok alan mevcut. Biz de bu alanlara doğa yürüyüşlerimizi gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz. Ücretsiz gerçekleşen etkinliğimize sadece Menderesli vatandaşlarımızı değil bütün İzmirlileri davet ediyoruz “ diye konuştu.