Menderes Belediyesi tarafından sağlık problemi olan ihtiyaç sahiplerine yönelik Evde Sağlık Hizmeti başlatıldı. Uygulama vatandaştan tam not aldı.

Göreve geldiği günden itibaren sosyal belediyecilik adına önemli çalışmalara imza atan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu Evde Sağlık Hizmetleri uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama kapsamında sosyal ya da fiziksel açıdan yoksunluk içindeki 65 yaş ve üstü yaşlı bireyler ile her yaştaki yatalak hastaların ve engelli vatandaşların evinde temel sağlık hizmeti Menderes Belediyesi Özel Sağlık Ekibi tarafından ücretsiz olarak veriliyor. Vatandaştan tam not alan uygulamaya talepte yoğun oldu.

Vatandaşların uzman doktorlar eşliğinde evde hasta muayenesi, tedavi ve bakımlarının gerçekleştirildiği uygulama kapsamında, hastaların kendi doktorları tarafından önerilen takip ve tedavileri de Menderes Belediyesi tarafından kurulan özel sağlık ekibi tarafından uygulanıyor. Periyodik hasta takip sistemi ile hastaların sağlıkları da güvence altına alınmış olunuyor. Evde Bakım hizmeti kapsamında Yeni Doğan Hizmeti, Hoş Geldin Bebek Uygulaması ve 7-24 Cenaze Nakil Hizmeti de ücretsiz olarak Menderes Belediyesi tarafından vatandaşlara sunuluyor.

İlçedeki gebelere, lohusa ve yeni doğanlara yönelik gerçekleştirilen uygulama ile gebelerin periyodik gebe muayenesi, beslenme ve doğuma hazırlık eğitimleri ile bütün tetkik ve tahlilleri ücretsiz olarak Menderes Belediyesi tarafından sağlanıyor. Menderes Belediyesi tarafından hayata merhaba diyen minik kalpler de unutulmadı. Hoş Geldin Bebek uygulaması ile bebekler için hazırlanan özel hediyeler, belediye ekipleri tarafından evlere yapılan ziyaretlerde hediye ediliyor. Bir ebe ve bir hasta bakım elemanıyla birlikte yapılan ziyarette ayrıca bebeklerin temel bakım eğitimleri ve sağlık taraması da yapılıyor. Yapılan bakımların hepsi periyodik olarak takip sistemine işleniyor.

Sevgi, saygı ve samimiyet ilkesiyle yola çıktıklarını hatırlatan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Göreve geldiğimiz andan itibaren tüm ekibimizle birlikte vatandaşlarımıza ve bölgemize fayda sağlayacak projeleri hayata geçirmek için çalışmaktayız. Çalışmalarımızı gerçekleştirirken yaşlılarımız, engellilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmak bizim önceliğimiz. Bu kapsamda en temel ihtiyaçlarımız arasında yer alan sağlık hizmetlerini vatandaşlarımıza sunmak bizim için önemli bir görevdi. Hastalıkta ve sağlıkta Menderesli kardeşlerimin ailesinden biri gibi, sorumluluk sahibi olmayı görev bilerek hizmete açtığımız Evde Sağlık Hizmetleri Uygulaması ile onların yanında oluyoruz” dedi.

Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi olacaklarının sözünü verdiğini hatırlatan başkan Soylu, “ Bu sözümüzü lafta bırakmıyor, gerçekleştirdiğimiz uygulamalar ile hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar Menderes Belediyesi olarak yanlarındayız. Biz göreve gelirken onlara iyi günde ve kötü günde yanlarında olacağımızın sözünü verdik. Çünkü Menderesli kardeşlerimiz bizim ailemiz. Ve biz ailemizin her zaman yanındayız. Onlar için ne yapsak az. Menderesli kardeşlerim ve Menderesimiz için var gücümüzle gece demeden gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz “ diye konuştu.

Evde Bakım Hizmetleri’nden yararlanmak isteyen Menderesli vatandaşlar için Sağlık Hattı devreye sokuldu. Vatandaşlar 0232 782 70 05 numaralı telefonun yanı sıra [email protected] veya [email protected] mail adresinden iletişime geçebiliyor.