Menemen Ticaret Odası (MTO), İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü işbirliğiyle, “6552 Sayılı Kanun Kapsamında Bulunan Borçların Yeniden Yapılandırılması” konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Halk arasında torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı "iş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında kanun" hakkında yapılan toplantıya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Engin Bilgili, Müdür Yardımcısı Nihat Seçkin, MTO Başkanı Yılmaz Güral, MTO Meclis üyeleri ve Menemenli iş adamları katıldı.

MTO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, açılış konuşmasını yapan Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, devletin yaptığı hizmeti Sosyal Güvenlik İl Müdürü ve Müdür Yardımcısının Menemen’e gelerek bilgilendirme yaptıkları için çok teşekkür etti. Devletin yaptığı hizmetin vatandaşın ayağına geldiğini bununda gurur verici olduğunu vurguladı. Güral ayrıca toplantıya katılan mali müşavirlerin az olduğunu aslında onları ilgilendiren bu konuda duyarsız olmalarını eleştirdi.

İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilgili ise 6552 sayılı kanun ile Sosyal Güvenlik mevzuatı kapsamında maden işçilerinden kadın sigortalılara, yurtdışında çalışan vatandaşlardan ev hizmetlerinde çalışanlara kadar birçok konuda yeni düzenlemeler getirildiğini aktardı. Bu düzenlemelerin başında ise SGK’nın bazı alacaklarının yeniden yapılandırılarak peşin veya taksitler halinde ödenmesine imkân sağlanmasının yer aldığını kaydeden Bilgili, “Bu anlamda 5510 sayılı kanunun 4. maddesi kapsamındaki sigortalılarımızın sigorta prim borçları, Genel Sağlık Sigortası borçları, sosyal güvenlik destek primleri, 5434 sayılı kanun kapsamındaki kesenekler ve idari para cezaları ile bu borçlara bağlı gecikme cezaları, gecikme zammı ve kanuni faiz alacakları, yeniden yapılandırma kapsamına giren kurumumuz alacaklarını oluşturmaktadır.” dedi. Bilgili ayrıca yapılandırmadan faydalanacak olan sigortalı ve işverenlerin, yapılandırma kapsamındaki borçları için en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar SGK birimlerine başvurması gerektiğini bildirdi.