Milliyetçi Hareket Partisi İzmir il teşkilatı yerel yönetimler birimi ise ilçe gezilerini Murat Taşer başkanlığında sürdürüyor. Menemen’de köylülerin şikayetlerini dinleyen Taşer; “Belediyemiz İzmir’in gücü konusunda gafil, hükümet ise İzmir’in değerleri konusunda cahil” dedi.

Çalışmalarına Menemen ilçesinde devam eden MHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Murat Taşer ve MHP Menemen ilçe Başkanı Ahmet Emekli Menemen’de mahalle statüsündeki köyleri gezdi. Muhtarlarla ve tarlalarda hasat yapan köylülerle bir araya geldi. Taşer köylülerin ve muhtarların şikâyetlerini dinledi önerilerde bulundu. Köylülerle sohbet eden MHP İl Başkan yardımcısı Taşer, “Bütün şehir olmak kağıt üzerinde bir mana taşımamalı, insanımızın her kesimi bilhassa tarım üreticimiz bunu hissetmeli. Adaylığım döneminde defalarca vurguladım İzmir sahipsiz şehir, İzmirli sahipsiz diye… sekiz ay gibi bir süre geçti, değişen bir şey yok. Ne AKP ne de CHP İzmir’e beklenen hizmeti veremiyor. Çünkü belediyemiz İzmir’in gücü konusunda gafil, hükümet ise İzmir’in değerleri konusunda cahil! İkisi de İzmir’e şaşı bakıyorlar. Türkiye’nin her yerine Menemen Ovasından her gün ıspanak, kereviz, marul ve diğer sebze ve meyvelerden yüzlerce kamyon ürün gidiyor, fakat bu ekonomik güç görmezden geliniyor. Köylü tarladan kestiği sebzeleri yıkayacak tesisi bulamıyor, kış şartlarında soğukta yapılan yıkama işleri insanımıza bu çağda zulümdür. Çok kısa zamanda sebze yıkama tesisleri Menemen ovasına kazandırılmalı, köylümüz bu hizmetten faydalanmalı” diye konuştu.

İzmir’in turizm, sanayi ve ticaret şehri olduğu kadar bir tarım şehri hem de Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan MHP’li Murat Taşer’de “köylümüz haklı işte biz o yüzden Büyükşehir belediye Başkan adaylığımız sırasında bu meseleye sıklıkla dikkat çekmek istedik. İzmir’de tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi gerektiğini, Tarım Organize Sanayi Bölgelerinin İzmir’e kazandırılması gerektiğini vurguladık. İzmir Türkiye’yi besliyor, günde yüzlerce kamyon İzmir’den Türkiye’ye ürün sevkıyatı yapılıyor. Yöneticiler bu gücü görmeli, bu gücün gerçek sahibi olan üreticiye sahip çıkmalı. İlk adım olarak sebze yıkama tesisleri kurulmalı” diye konuştu.