Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ’Minik Adımlarla Kültürel Mirasımıza Yolculuk’ projesi kapsamında, kentteki anaokullarında eğitim gören öğrenciler için gezi düzenlendi.

Gaziemir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş., İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Kalkınma Ajansı, Çiğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı birlikteliğiyle ’Minik Adımlarla Kültürel Mirasımıza Yolculuk’ isimli proje hayata geçti. Anaokulu çağındaki çocukların tarihi ve kültürel yerleri görmesi amacıyla düzenlenen ve bin 130 miniğin katılacağı proje kapsamındaki geziye, Gaziemir’de eğitim gören anaokulu öğrencileri de katıldı. Gaziemir’den yola çıkan minikler, Urla Zeytin Yağı İşliği, Ankara Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Seferihisar Teos Antik Kenti’ni ziyaret etti.

ÖĞRENCİLER, İLK ÇAĞLARA YOLCULUK YAPTI

Yeni ve tarihi yerler görmenin heyecanını yaşayan minik öğrenciler, ilk önce M.Ö. 6. yüzyıla tarihlenen, Anadolu’daki en eski zeytinyağı üretim tesislerinden birisi olan Urla Zeytin Yağı İşliği’ni gezdi. Rehberlerden bilgi alan minikler, zeytinyağının çağlar öncesinde nasıl işlendiği ve saklandığını öğrendi. Daha sonra Urla İskelesi’ndeki Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni gezen çocuklar, burada da tarihi gemileri görme şansı buldu.

Daha sonra Seferihisar’daki Teos Antik Kenti’ni gezen minik öğrenciler, 12 İyon kentinden biri olan Teos’un kalıntılarını görme fırsatı yakaladı.