Müsiad İzmir Lojistik Başkanı Şenol Günaydın başkanlığında toplanan lojistik kurulu, Kemalpaşa Lojistik Köy merkezi ve Çandarlı Limanı’yla ilgili son gelişmeleri değerlendirdiler.

Günaydın Group Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Müsiad İzmir Lojistik Başkanı Şenol Günaydın, bin 200 dönüm kamulaştırılmış alanda kurulan lojistik komplekste olması gereken sektör açılımı hakkında bilgiler verdi. İzmir’de güç birliği adına lojistikçilerden oluşan yedi ortaklı Ege Global Yatırmlar A.Ş. adında bir şirket kurulduğunu kaydeden Günaydın, bu şirketin her platform da aktif olarak yer aldığını belirtti. Ayrıca, Ege Global Yatırımlar A.Ş firmasına ilerleyen günlerde Ege Bölgesinde lojistik sektöründe faaliyet gösteren tüm şirketlerin katılımını sağlayacaklarını söyledi. Kemalpaşa Lojistik Köy merkezi ve Çandarlı Liman’ı hakkında devam eden süreci takip ettiklerini aktaran Başkan Günaydın, çalışmalarına ilişkin Ulaştırma Bakanlığı ile görüşme yapacaklarını, yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini paylaşacaklarını anlattı. Günaydın, ayrıca sekreterya görevini Günaydın Group Pazarlama Müdürü Uğur İğdi’nin yürüteceğini sözlerine ekledi.

Kurul üyelerinden söz alan Mikroman Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Saran, yeni şirkete dışarıdan diplomatik ve şirket yöneticiliğinde başarı elde etmiş, inovasyon sağlayabilecek birinin atanması gerektiğini ifade etti.

Kurul üyelerinden başkan yardımcısı İsmet Kuşgöz de, taşımada bölgesel konularda yaşanan sıkıntılara değindi. Özellikle rüzgar türbinleri sevkiyatında karşılaştıkları zorluklar ve engellemeler yüzünden hem zaman hem de iş kaybı yaşadıklarını söyledi.

Toplantının sonunda, tüm üyeler tarafından belirlenecek bir heyet ile Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı ve İzmir milletvekillerinin ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.