İzmir MÜSİAD üyeleri İzmir’de yüksek kalitede eğitim verecek bir eğitim kurumunun temelini atmak için Başkan Ümit Ülkü önderliğinde 70 ortaklı şirket kurdu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, İzmir Park Limit Cafe’de İzmirli üyeleriyle bir araya gelerek İzmir’de açılacak özel eğitim kurumu için ilk adımı attı.

MÜSİAD İzmir Üyeleri’nin kurucu ortağı olacağı “Derece Özel Eğitim Yayıncılık San. Tic. Aş”nin kurulumu için Bornova 3. Noteri huzurunda şirket evrakları imzalandı. MÜSİAD İzmir, 2015-16 Eğitim, öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan kolej ile İzmir’de yaşayan yüzlerce çocuğun geleceğini inşa etmeyi hedefliyor.

Toplantıda konuşan MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü önümüzdeki yıl eğitim öğretime anasınıfı, ilk ve ortaokul seviyesinde başlaması planlanan kolejin ilerleyen süreçte birçok şube ile İzmir’de yaygınlaşması için çalışacaklarını dile getirdi. Lise seviyesinde eğitim verecek yapıya gelindiğinde bir sonraki hedefin kampus ve üniversite kurulumu olacağı müjdesini veren Ülkü, "İzmir MÜSİAD olarak şehrimize katkı sağlamak amacıyla güzel etkinliklere devam ediyoruz. Bugün bizim için önemli olan özel eğitim kurumlarıyla ilgili 69 ortaklı bir şirket oluşumu içindeyiz. Eğitimde uzman ve marka haline gelmiş eğitimcilerle bu önümüzdeki eğitim yılına ilk okulumuzu yetiştirmek için planlarımızı yapıyoruz. İlkinin ardından diğerleri de birbiri ardına kurulacak. Gaziemir’de restore edilecek bir bina ile önümüzdeki yıl eğitim öğretim hayatına başlayacak kolejin her alanda eğitim ve öğretimin yanı sıra spor ve diğer bilimsel yarışmalarda adından sıkça ulusal anlamda söz ettirecek bir kolej kuruyoruz” dedi.