Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi ile Kızılay’ın birlikte düzenlediği “Sağlığımız İçin Kan Verelim” kampanyası yoğun ilgi gördü.

Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi’nde MÜSİAD İzmir Şubesi’nin düzenlediği “Sağlığımız İçin Kan Verelim” Kan Bağış Kampanyası’na katılarak kan veren MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Türk Kızılay’ının kendileri ve ülke için çok önemli olduğunu ifade ederek “Kızılay hem ülkemizdeki hem de dünyada olan afetlere ilk olarak ulaşmaktadır. Sosyal sorumluluk projelerini artırarak ve yeni atılımlarla birlikte sürdüren Şubemizin başlatmış olduğu "Sağlığımız için Kan Verelim" kan bağışı kampanyası ile üyelerimiz sosyal sorumluluklarını yerine getirmektedir” dedi.

Bu tür etkinliği yılda üç kez tekrarlayacaklarını söyleyen Ülkü, “MÜSİAD olarak bu tür kampanyaları çok önemsiyoruz. Buradan zaman zaman ülkemizde yaşanan kan sıkıntısına ve kan bağışında bulunmanın önemine dikkat çekmek istiyorum. Toplumumuzda, “gün olur herkes kana ihtiyaç duyar” düşüncesini oluşturmaya çalışıyor ve sağlıklı olan her vatandaşımızı da gönüllü olarak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Ayrıca bugün burada bulunacakları bağışlarla örnek bir davranışa imza atan dernek üyelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök de Türk Kızılay’ının “Güvenli Kan Temini” projesine sosyal sorumluluk çerçevesinde, kan bağışını yaygınlaştırmayı hedefleyen MÜSİAD İzmir Şubesi’nin bu kampanyayı düzenledikleri için ve kan bağışı yapan İzmir MÜSİAD Başkanı Ümit Ülkü ve MÜSİAD üyelerine teşekkür etti.

Dr. Gökay Gök, “Kan bağışı hem verene, hem de alana şifa vermektedir. Kan bağışı vücuda hayat veren, insanlar arasında paylaşmayı sağlayan onurlu bir davranıştır. Afet durumlarında kan bağışının önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır. Ancak kan bağışı sadece afet durumlarında değil her zaman düzenli olarak yapılması gerekmektedir” dedi.

Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi’nin Bayraklı’daki binasında gerçekleşen kan bağışına MÜSİAD İzmir Şubesi üyeleri ve çalışanları katıldı.