Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Sedat Bay, İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Türkyılmaz, İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu üyeleriyle birlikte Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’yu ziyaret etti. Başkan Uğurlu ile görüşen MÜSİAD İzmir heyeti Kemalpaşa’nın kalkınması, gelişimi konusunda konuştular.

İzmir’in ticaret, sanayi, tarım ve turizm açısından önemli bir konuma sahip olduğunu belirten MÜSİAD İzmir Şubesi İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Türkyılmaz, “Bölge ekonomisi içinde Kemalpaşa ilçemizin ciddi bir payı olup, her geçen gün de gelişip büyümektedir. Bizler İzmirli işadamları olarak, ülke ekonomisine katma değer sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda belediyelerimiz ile işbirliği içinde çalışmalarımıza devam ederek, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı koymak istiyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ilçenin birden fazla sektör için cazibe merkezi haline geleceğini kaydederek şu noktaların altını çizdi; “Kemalpaşa, sadece ilçe için değil aynı zamanda bölge ekonomisi için de ciddi bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Türkiye’nin en önemli firmalarından bazıları ilçemizde Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) faaliyet gösteriliyor. Bu bizim için önemli bir kazanç buradaki sanayi yatırımları hem kent ekonomisine hem de kentin sosyal hayatına katkı sağlıyor. 2013 yılı itibariyle yapılan ithalat tutarı 1.7 milyar dolar iken; toplam ihracat tutarı 1.85 milyar doları buluyor. Yani KOSBİ, dış ticaret açığı vermeden ilçe ekonomisini canlı tutuyor. Bölgemizde Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) de faaliyetlerini sürdürüyor. Buraya gelecek yeni yatırımlarla birlikte daha da güçleneceğiz.”

İnşaat sektörünün projelerinin ilçeye kaydırılması gerektiği vurgusunu yapan Uğurlu, Kemalpaşa’da yapılmasını istedikleri kentsel dönüşüm projesi hakkında şunları ifade etti; “İlçemizin sosyal ekonomik yapısını değiştireceğiz. İzmirliyi buraya çekerek ilçe ekonomimizi yüksek tutacağız. Kemalpaşa’nın ciddi bir coğrafyası var. Bu konuda Kentsel dönüşüm çalışmalarımız sürüyor. Kemalpaşa’da yer alan gecekondular kentsel dönüşüm projesiyle farklı bir çehre kazanacak” diye konuştu.

İzmirliyi ilçeye çekmek istediklerini ifade eden Uğurlu yol çalışmaları için şunları aktardı:

“İzmir’e yakınlığı ve kavşak noktasında olan Kemalpaşa’yı daha iyi bir geleceğe taşımak istiyoruz. Bununla ilgili yol çalışmaları devam ediyor. Yenmiş ve Torbalı arasında yapılan bölünmüş yol Şubat ayında biterek hayata geçirilecek. Otoban çalışmasıyla Ulucak tünelleri, İzmir şehir merkezini Kemalpaşa’ya bağlayacak” dedi.

Kemalpaşa ölçeğinde kentimizin yeni kimliğini oluştururken aynı zamanda marka olma sürecini de başlattık diyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bölge insanının refahını artıracak her türlü erişime açık olduklarını vurgulayarak MÜSİAD İzmir İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.