Ödemiş Belediye Meclisi’nin olağanüstü meclis toplantısı yapıldı. Tek gündem maddesi ile düzenlenen toplantıda İZSU’nun ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere Seyrekli köyünde açmak istediği kuyulara ilişkin yer tahsisi görüşüldü.

Belediye Başkanı Mahmut Badem başkanlığında yapılan toplantıda Seyrekli köyündeki 374, 1343, 726, 422 ve 414 parsel numaralı arazilerde açılmak istenen içme suyu sondaj kuyularına ilişkin yer talebiyle ilgili Plan ve Bütçe, İmar ve Hukuk birimlerinden oluşan ortak komisyonun kararı okundu. Belirtilen parsellerden bazılarının belediyeye ait olmadığını anlatan Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Bu konu iyi ki ortak komisyonda görüşülmüş, eğer komisyona yollamayıp direkt onaylasaydık, İZSU gidip vatandaşın arazisinde kuyu açmaya çalışacaktı, bu da beraberinde birçok sorun getirecekti. Komisyonumuz bu sıkıntıya karşı son derece sağlıklı bir karar aldı” dedi.

Daha önce İZSU tarafından talep edilen 5 parselden belediyeye ait sadece 2 parselde kuyu açılması için 5 yıllığına yer tahsisi yapılması belediye meclisinden oybirliği ile geçti. CHP’li üye Cumhur Şener’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Tarihi ve Kültür İşler Koordinatörlüğü nedeniyle istifasının ardından meclis üyesi olan Metin Uçar’ın ilk kez katıldığı toplantıda Badem, Hamamköy’de İZSU’nun içme suyu kuyu trafosundan sulama suyu kuyusuna elektrik vermemesi konusunu gündeme getirerek, bu konuda CHP’li üyelerin de konuyu dile getirmelerini istedi.

“BELEDİYEYE VE BAŞKANA ULAŞMA SORUNU ORTADAN KALKACAK”

Badem, eski adliye binasının belediyeye tahsis edilmesinin ardından bu binaya bazı birimlerin taşınması için çalışma başlattıklarını söyledi. Eski belediye binasının yıkılmasının ardından Ödemiş Belediyesi’nin 6 ayrı parçada hizmet vermeye çalıştığını anlatan Badem, “Adliye binasında temizlik, boya-badana çalışmaları başladı. Fazla bir masraf yapmadan bu binaya taşınacağız. Şu an 6 ayrı yerde hizmet veren belediye bu sayede belki de 2 parça ile hizmet verecek. Belediye meclis toplantıları da eski adliyede yapılacak. Ödemişlilerin uzun süredir sıkıntısını yaşadığı belediyeye ve başkana ulaşma sorunu da ortadan kalkacak” dedi.