Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı ve sosyal yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla yapılacak yeni uygulamaların müjdesini verdi.

İlçe merkezinde tespit edilecek yerlerde akülü tekerlekli sandalyeler için şarj istasyonları oluşturmayı planladıklarını ifade eden Başkan Badem, "İlçemizde çok sayıda engelli vatandaşımız ikamet ediyor. Akülü tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımızın kent içinde dolaşırken şarjı bittiği için eve geri dönmek zorunda olmamaları için şarj istasyonları kuracağız. Konuyla ilgili yer tespit çalışmalarımız devam ediyor. Kaldırım ve yollardaki rampalar gözden geçiriliyor. Parklar düzenlenirken engellilere uygun kent mobilyaları ve oyun grupları seçmeye dikkat ediyoruz" dedi.

Başkan Badem, belediye bünyesinde hizmet veren ve çalışanları da engellilerden oluşan Engelsiz Kahve’de de yeni bir uygulama başladığı müjdesini verdi. Badem, "Engelsiz Kahve’den her gün bir çayı ücretsiz içen engelli vatandaşlarımız bundan böyle günde üç çay içme hakkına sahip olacak" diye konuştu.