10. Ödemiş Süs Bitkileri Sergisi Pazar günü tamamlandı. 4 gün boyunca üretimin merkezinde üretici ve alıcının buluştuğu sergi genel olarak üretici firmaların yüzünü güldürürken, birçok katılımcının ortak görüşü sergi tarihinin ekim ayı başlarına çekilmesi yönünde oldu. Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı’nın üzerinin kapatılması talepleri de yoğun şekilde dile getirildi.

CABBAR: “YENİ BİR SAYFA AÇILDI”

Ödemiş Süs-Bir olarak 10. Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi ile yepyeni bir sayfa açtıklarını dile getiren Süs-Bir Başkanı Hüseyin Cabbar şunları söyledi: “120 katılımcı ile 220 stantta bugüne dek Ödemiş’te düzenlenmiş en büyük sergiyi açtık. Fuar alanındaki yeni dizayn beğeni topladı. Ancak yağış ve rüzgarlı havanın getirdiği olumsuzluklar da oldu. 4 gün devam eden organizasyonda elbette ki eksiklerimizi de görme olanağı bulduk. Gelecek yıllarda daha da geliştirme konusunda fikirlerimiz oldu. Sadece sergi değil düzenlenen çalıştayla da sektörümüze bilimsel bir bakış yakalanmasını hedefledik. Devletimizin ilgisi de bu açıdan önemliydi. Çalıştayda dile getirilen talepler bizzat muhatabı olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine sunuldu.

Serginin açılış törenine olan ilgi tanıtım açısından önemliydi. Valimiz Sayın Mustafa Toprak, Bakan Yardımcımız Sayın Kudbettin Arzu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız, yabancı konuklarımız ile sektörün Ödemiş’te buluşmasına şahit olduk. Katılımlarından dolayı protokol üyelerimize teşekkür ediyorum.

Bugüne dek düzenlenen 9 sergiden daha fazla tanıtım yaptığımız, daha çok insana ulaştığımız, daha çok standa ev sahipliği yaptığımız bir sergi oldu. Tanıtım faaliyetlerinin açıkçası sonu yoktur. Elbette ki her yıl bir öncekinden daha fazla çalışmamız gerekiyor. Serginin afişinde yer alan sponsor durumuna bakıldığında da geçmiş yıllardan farklılık görülecektir. Sponsor olup maddi destek sunan kurum ve firmalara da teşekkür ediyoruz. 10.’sundan aldığımız güçle 11.’sine şimdiden hazırlanacağız. Sergiye katılan herkesin ortak talebi fuar alanının üstünün kapatılması oldu. Bu noktada tasarruf belediyemizdedir. Belediyemizin böyle güzel bir yatırımı ilçemizde sağlaması çok şey kazandıracak. Biz o konuda teknik desteğe hazırız” dedi.